Επί τάπητος τα προμέτοχα των ΔΕΚΟ και η τιτλοποίηση των εσόδων του Γ ΚΠΣ
Οι διαδικασίες για την έκδοση των προμετόχων που έχουν αποφασιστεί για τον ΟΤΕ και τις άλλες ΔΕΚΟ και η τιτλοποίηση των εσόδων του Γ ΚΠΣ εξετάσθηκαν στη σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Δρυ, την Πέμπτη.
25
Οι διαδικασίες για την έκδοση των προμετόχων που έχουν αποφασιστεί για τον ΟΤΕ και τις άλλες ΔΕΚΟ και η τιτλοποίηση των εσόδων του Γ ΚΠΣ εξετάσθηκαν στη σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Δρυ, την Πέμπτη.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η ολοκλήρωση όσο το δυνατόν ταχύτερα της έκδοσης των προμετόχων και της τιτλοποίησης των μελλοντικών εσόδων που θα εισρεύσουν με το ΓΚΠΣ προκειμένου να εισπραχθούν τα απαιτούμενα έσοδα που θα διατεθούν για τη μείωση του δημοσίου χρέους κάτω από το 100% του ΑΕΠ φέτος.
Το ποσό που αναζητά φέτος το υπουργείο Οικονομικών από την πολιτική τιτλοποιήσεων και έκδοσης προμετόχων ανέρχεται σε 1,5 τρισ. δρχ. το οποίο θα διατεθεί εξ ολοκλήρου για την μείωση του δημοσίου χρέους.
Στη σύσκεψη εξετάσθηκε η πορεία του προϋπολογισμού με βάση τα στοιχεία του πενταμήνου και διαπιστώθηκε ότι κινείται με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί. Το σύνολο των δαπανών του προϋπολογισμού το τελευταίο 5μηνο αυξήθηκαν κατά 5,5% έναντι στόχου 7% που προβλέπει ο προϋπολογισμός ενώ τα έσοδα παρουσιάζουν πλεόνασμα ύψους 60 δισ. δρχ.
Στη Βουλή θα κατατεθεί αύριο η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την κάλυψη των χρεών των νοσοκομείων ύψους 355 δισ. δρχ. προς τους προμηθευτές τους. Η τροπολογία θα προβλέπει τη χορήγηση ισόποσου δανείου της Εθνικής Τράπεζας προς τα νοσοκομεία τα οποία θα το ξεπληρώσουν με επιχορηγήσεις που θα εισπράξουν στο μέλλον από τον προϋπολογισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Δέκα τραυματίες και πλήγματα σε υποδομές στην Οδησσό από επίθεση ρωσικών drones
- Telesport: «Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ έχει κλείσει στον Ολυμπιακό»
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Α’)
- Κοινωνικός Τουρισμός: Σήμερα Δευτέρα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Οταν το επίδικο είναι η πραγματική αλλαγή, οι πολιτικές διεργασίες δεν μπορεί να ακολουθούν την πεπατημένη
- Μια ματιά στο οικογενειακό άλμπουμ των «αυτοεξόριστων» Μαύρων Πανθήρων στην Αλγερία
- Τρεις νεκροί στο τελευταίο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ σε «σκάφος με ναρκωτικά» στον Ειρηνικό Ωκεανό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442