Δεν υπάρχει Ευρώπη «α λα καρτ» που θέλει η Τουρκία, δηλώνει ο Θ.Πάγκαλος
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πει στην Τουρκία ότι δεν υπάρχει η Ευρώπη «α λα καρτ» όπου η Αγκυρα θα αποκομίζει από την ΕΕ ό,τι επιθυμεί χωρίς να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, τόνισε σε δηλώσεις του ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πει στην Τουρκία ότι δεν υπάρχει η Ευρώπη «α λα καρτ» όπου η Αγκυρα θα αποκομίζει από την ΕΕ ό,τι επιθυμεί χωρίς να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, τόνισε σε δηλώσεις του ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
«Τουρκία δεν θέλει την Ευρώπη και η Ευρώπη δεν θέλει την Τουρκία» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του τέως υπουργού Εξωτερικών, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61. Υποστήριξε ότι η γειτονική χώρα είναι υποχρεωμένη να «φάει το φαγητό» που υπάρχει σημειώνοντας πως την Αγκυρα δεν την ενδιαφέρει η ένταξη στην ΕΕ στο άμεσο μέλλον, αλλά να έχει το «σκήπτρο» της υποψηφιότητας και να το επικαλείται.
Ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι ο κεμαλισμός αποτελεί εμπόδιο στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και χαρακτήρισε τη γειτονική χώρα «κακομαθημένο παιδί» της νέας τάξης πραγμάτων.
Όσον αφορά στην ευρωάμυνα, υποστήριξε ότι είναι λανθασμένες οι αποφάσεις εξαρχής. Κανονικά η ΕΕ θα έπρεπε να προχωρήσει στη συγκρότηση δικού της στρατού που θα διαθέτει δικές του βάσεις και εξοπλισμό και όχι να χρησιμοποιεί του ΝΑΤΟ, για να μπορέσει να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τη Συμμαχία και με αποφάσεις μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.