Με προβλήματα ξεκίνησε η διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών
Με πολλά προβλήματα στα ειδικά κέντρα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ουρές μεταναστών έξω από τα αστυνομικά τμήματα και τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών.
62
Με πολλά προβλήματα στα ειδικά κέντρα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ουρές μεταναστών έξω από τα αστυνομικά τμήματα και τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών.
Ο γγ του Δήμου Αθηναίων, Γ.Βαρδαλάκης, παραδέχτηκε ότι μόνο ένα από τα επτά κέντρα που δημιούργησε ο δήμος για την εξυπηρέτηση των μεταναστών λειτουργεί, στην οδό Ψαρρών και Μαίζονος, στο Σταθμό Λαρίσης, ενώ η τηλεφωνική γραμμή 195 είναι εξαιρετικά φορτωμένη λόγω των συνεχών κλήσεων. Ο ίδιος, πάντως, διαβεβαίωσε ότι μέχρι την προσεχή Παρασκευή θα λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα έξι κέντρα.
Τεράστιες ουρές έχουν σχηματιστεί μάλιστα έξω από το υπουργείο Εξωτερικών, όπου μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί για να μεταφράσουν τα δικαιολογητικά τους.
Συνολικά 1.300 ειδικά κέντρα έχουν συσταθεί στους δήμους όλης της χώρας, προκειμένου να καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι τα δικαιολογητικά τους.
Η διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 2 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία νομιμοποίησης καθώς και διευθύνσεις και τηλέφωνα δήμων από το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών 1464.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Βάγια Νέστορα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
- Σχέσεις: Η μία συνήθεια που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια
- Νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ λένε ότι έπληξαν «90 στόχους» στο Ιράν – «Δεν ξέρω αν αξίζουν συμφωνία» λέει ο Τραμπ
- Εξετάζεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Συνταγή: Παπουτσάκια με κολοκύθια και κιμά
- Ο κανιβαλισμός – κυριολεκτικά – κάνει κακό στην υγεία
- Copernicus: Ο Ιούνιος του 2026 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στη δυτική Ευρώπη – Η δυσοίωνη πρόβλεψη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442