«Πρόκληση» θεωρεί το Δήμο Αθηναίων η Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της αν εκλε
Για μία ακόμη φορά η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για το Δήμο Αθηναίων. Ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι αυτό δεν αποτελεί «εφαλτήριο» για τις προσωπικές της φιλοδοξίες, και τονίζει ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της εάν εκλεγεί.
Για μία ακόμη φορά η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για το Δήμο Αθηναίων. Ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι αυτό δεν αποτελεί «εφαλτήριο» για τις προσωπικές της φιλοδοξίες, και τονίζει ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της εάν εκλεγεί.
Σε συνέντευξή της στην Καθημερινή την Κυριακή, η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει ότι η ενασχόληση με το Δήμο Αθηναίων αποτελεί «πρόκληση» γι αυτή, ενώ αφήνει αιχμές κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου, διευκρινίζοντας ότι η Αθήνα χρειάζεται, εκτός από την αισθητική, κυρίως «παραγωγική» αναβάθμιση.
Επιπλέον, ζητά από τον πρόεδρο του ΚΕΠ να τηρήσει τη δέσμευσή του και να παραιτηθεί από τη δημαρχία, προσθέτοντας ότι δεν συμβιβάζονται οι ευθύνες του ηγέτη ενός κόμματος με αυτές του δημάρχου των Αθηνών. Η ίδια εκτιμά πως η δημιουργία του ΚΕΠ δεν πρόκειται να επηρεάσει τη Νέα Δημοκρατία και αναφέρει ότι το κόμμα του Δ.Αβραμόπουλου ακολουθεί «φθίνουσα πορεία».
Για τα εσωκομματικά της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι η σχέση της με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστα Καραμανλή, είναι άριστες. Δεν έκρυψε, ωστόσο, την ενόχλησή της για το γεγονός ότι έχασε για μία ψήφο την πρώτη θέση στην εκλογή του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, επισημαίνοντας ότι μετά το συνέδριο η ΝΔ είναι περισσότερο ενωμένη παρά ποτέ.
Τέλος, η κ. Μπακογιάννη εκτιμά ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, επιδιώκοντας να εμποδίσει την απρόσκοπτη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακολουθεί αντιφατική πολιτική στα ελληνοτουρκικά και πως δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59