«Αδικαιολόγητη» η διακοπή των δοκιμών του εμβολίου, κατά τη δρ. Αποστολοπούλου
«Με αγνόησαν, και σήμερα επικαλούνται έλλειψη βιβλιογραφίας. Δεν ξέρω τι να πω.» Σε αυτήν τη φράση συνοψίζεται η συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της ομογένειας η ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου σχετικά με τη διακοπή της έρευνας στην Ελλάδα για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού.
36
«Με αγνόησαν, και σήμερα επικαλούνται έλλειψη βιβλιογραφίας. Δεν ξέρω τι να πω.» Σε αυτήν τη φράση συνοψίζεται η συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της ομογένειας η ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου σχετικά με τη διακοπή της έρευνας στην Ελλάδα για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού.
Η κ. Αποστολοπούλου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα της ομογένειας Νέος Κόσμος, δηλώνει «κατάπληκτη» από την εισήγηση της Επιστημονικής και Δεοντολογικής Επιτροπής Εγκρίσεως Κλινικών Δοκιμών του ΕΟΦ να διακοπεί στην Ελλάδα η έρευνα για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού, που άρχισε το Δεκέμβριο του 1997.
«Οι απόψεις κάποιων γιατρών και φαρμακοποιών της Ελλάδας για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και τη στατιστική επάρκεια του δείγματος των ασθενών που παίρνουν μέρος στις κλινικές δοκιμές είναι παντελώς αβάσιμες» υποστηρίζει η ίδια στη συνέντευξή της.
«Τι εννοώ; Εννοώ ότι δεν έχουμε συγκεντρώσει ακόμη τα δεδομένα που θα μας πείσουν για την αποτελεσματικότητα ή μη του εμβολίου. Αναφέρουν ότι, από τις 33 γυναίκες που πήραν μέρος στη μελέτη, η ασθένεια σε τρεις υποτροπίασε, δηλαδή παρουσίασαν πάλι συμπτώματα καρκίνου» καταλήγει.
Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του είχε δηλώσει «δικαιωμένος» για την άποψη που διατύπωσε πριν από τρία χρόνια, ότι δηλαδή «επρόκειτο περί μιας ακόμη εκ των πολυάριθμων ανά την υφήλιο διενεργούμενων μελετών και εις ουδεμία περίπτωση περί εμβολίου».
«Ο ΙΣΑ, με δεδομένη πλέον την πορεία της υποθέσεως αυτής, προσβλέπει σε μία, έστω και εκ των υστέρων, πλήρη ενημέρωση του κοινού, έτσι ώστε η ελληνική κοινωνία, και ιδίως η άμεσα ενδιαφερόμενη ομάδα του γυναικείου πληθυσμού, να αποκτήσει εναργή εικόνα της εξελίξεως, η οποία κάθε άλλο παρά επιτρέπει την επένδυση ελπίδων στην συγκεκριμένη πειραματική μελέτη, η οποία δυστυχώς δεν ευτύχησε» κατέληγε η ανακοίνωση.
health.in.gr
- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιες οφειλές υπάγονται, πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
- Greece Extends Deadlines for Home Energy Upgrade Schemes
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης
- Τσιτσιπάς: «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»
- Μύκονος: Γιωτ των 220 εκατομμυρίων ευρώ αγκυροβόλησε στην Ψαρρού – Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- Λίβανος: Στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Αούν – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ
- Δούρου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Θα πάμε στις εκλογές είτε με ενωτικό ψηφοδέλτιο με όσους θέλουν, είτε αυτόνομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442