Συμφωνία για το εξοπλιστικό από Σημίτη – Τσοχατζόπουλο – Παπαντωνίου
Στη μετακύλιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων συμφώνησαν την Τετάρτη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κατά τη συνάντηση που είχαν υπό τον πρωθυπουργό. Οι δύο υπουργοί παρέπεμψαν για περισσότερα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης.
34
Στη μετακύλιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων συμφώνησαν την Τετάρτη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κατά τη συνάντηση που είχαν υπό τον πρωθυπουργό. Οι δύο υπουργοί παρέπεμψαν για περισσότερα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσοχατζόπουλος διεκδίκησε και πέτυχε τη μετατροπή του Ενιαίου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Αμυντικών Εξοπλισμών από πενταετές σε οκταετές, προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα -ζωτικής σημασίας, σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ- εξοπλιστικά προγράμματα, και βεβαίως αυτό για την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, συμφωνήθηκε η εξοικονόμηση ενός τρισ. δραχμών από τις αμυντικές δαπάνες για την κάλυψη άλλων δημοσιονομικών αναγκών της κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο ποσό θα κατανεμηθεί στους προϋπολογισμούς του ΥΠΕΘΑ των ετών 2002 – 2003 και 2004. Τα εξοπλιστικά προγράμματα που μετακυλίονται χρονικά θα υλοποιηθούν με τους προϋπολογισμούς 2005 – 2006 – 2007.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε: «Αύριο θα έχουμε τη δυνατότητα, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, να σας ενημερώσουμε. Όπως γνωρίζετε, η σημερινή συνάντηση ήταν προετοιμαστικού χαρακτήρα. Συζητήσαμε διεξοδικά όλα τα θέματα που αφορούν στο πρόγραμμα είτε το εξοπλιστικό είτε της ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442