Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
«Η διαδοχολογία είναι η συνταγή της ήττας» υποστηρίζει ο ΥΠΕΞ

«Η διαδοχολογία είναι η συνταγή της ήττας» υποστηρίζει ο ΥΠΕΞ

Την πεποίθηση ότι «η διαδοχολογία είναι η συνταγή της ήττας» εκφράζει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για συλλογική ευθύνη στη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει ότι «κανένα στέλεχος δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο».

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

53

Την πεποίθηση ότι «η διαδοχολογία είναι η συνταγή της ήττας» εκφράζει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για συλλογική ευθύνη στη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει ότι «κανένα στέλεχος δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο Γ.Παπανδρέου τάσσεται εναντίον της λογικής του «μάγου που θα σώσει την Ελλάδα» και τονίζει ότι «η αλλαγή ηγεσίας δεν εξαφανίζει τα προβλήματα του τόπου». Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για την αρχηγία του Κινήματος, προσφέρει στήριξη στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «ο Κώστας Σημίτης έχει εκλεγεί πρωθυπουργός δύο φορές. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να εξαντλήσει τη δυναμική και το ρόλο του σε σενάρια διαδοχής.»


Όσον αφορά στα σενάρια περί ανασχηματισμού, ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι «ένας δομικός ανασχηματισμός παραμένει πάντα, επί της αρχής, σημαντικό πολιτικό εργαλείο στα χέρια του πρωθυπουργού για την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, όμως δεν αποτελεί πανάκεια ούτε το θεωρώ ένα εργαλείο που πρέπει να εξαντληθεί στα πλαίσια των εντυπώσεων μιας συγκυριακής κρίσης». Σημειώνει δε ότι κανένας υπουργός δεν έχει δεθεί με την καρέκλα του.


Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, παρατηρεί ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των μελών, στελεχών και της ηγεσίας του κόμματος εκφράζει ελεύθερα τις πολιτικές απόψεις της με μόνη πρόθεση να συμβάλει θετικά στην επίλυση των προβλημάτων», και ότι «είναι απολύτως εσφαλμένη η εικόνα μιας σπαρασσόμενης παράταξης».


Επίσης, χαρακτηρίζει «sine qua non προϋπόθεση» τη συλλογική ευθύνη και λειτουργία των στελεχών του κόμματος, προκειμένου να μπορεί η κυβέρνηση να φέρει σε πέρας το έργο της. Ειδικότερα για το ασφαλιστικό, ο κ. Παπανδρέου δεν αποφεύγει να κάνει λόγο για λάθος χειρισμούς, ωστόσο προσθέτει ότι «το πολιτικό ζητούμενο παραμένει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να το αντιμετωπίσει».


Ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται καυστικός όσον αφορά στη σεναριολογία, δηλώνοντας ότι «οργιάζει η συνωμοσιολογία». Τονίζει δε ότι «προσωπικά κουράζομαι να διαβάζω ή να ακούω για τις δήθεν πολιτικές κόντρες και ίντριγκες» και προσθέτει ότι «η πολιτική στη χώρα μας δεν διαμορφώνεται εν κρυπτώ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
Cookies