Κατά των μέτρων Γιαννίτση στελέχη του Συντονιστικού της ΕΓ
Κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση τάχθηκαν πολλά μέλη του Συντονιστικού της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεδρίαζε από το πρωί της Τετάρτης με θέμα το ασφαλιστικό.
35
Κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση τάχθηκαν πολλά μέλη του Συντονιστικού της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεδρίαζε από το πρωί της Τετάρτης με θέμα το ασφαλιστικό.
Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, πρότεινε να παγώσει ο διάλογος για το ασφαλιστικό για δύο μήνες και να δοθούν τα στοιχεία της έκθεσης των Βρετανών στα συνδικάτα. Με την κίνηση αυτή οι συνδικαλιστές θα μπορέσουν να μελετήσουν την έκθεση και στη συνέχεια να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.
Ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος ζήτησε να τεθεί το ζήτημα σε άλλη βάση, να εξευρεθούν και να θεσμοθετηθούν κοινωνικοί πόροι, ώστε να καταστεί σαφές ότι δεν θα είναι μόνο οι εργαζόμενοι που θα κληθούν «να πληρώσουν το μάρμαρο».
Η Τόνια Αντωνίου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι τα κυβερνητικά μέτρα για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να περάσουν, καθώς θίγουν το 80% των εργαζομένων. Η ίδια επισήμανε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να πείσει ακόμη και το κόμμα.
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του Γιώργου Μοραΐτη, ο οποίος υπενθύμισε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για αύξηση του βιοτικού επιπέδου και καλύτερη ποιότητα ζωής. Όπως τόνισε, οι εξαγγελίες αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα σημερινά μέτρα για το ασφαλιστικό.
Ο γραμματέας Οργανωτικού, Μιχάλης Νεονάκης, ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη ουσιαστικής ενημέρωσης της κοινής γνώμης, καθώς ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται ορισμένα θέματα έχει δημιουργήσει εικόνα πολύ διαφορετική από αυτήν που θα έπρεπε.
Η συνεδρίαση του Συντονιστικού της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συνεχιστεί το απόγευμα με υψηλούς τόνους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Χωρίς τέλος η αγωνία για την εξαφάνιση της 43χρονης – Τι λένε ο αδελφός και η μητέρα της
- Ένας «μαέστρος» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Μικέλε Μπαράνοβιτς (vids)
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι απαντά για τον γάμο της στη Δράμα
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
- Αντιπολιτευτικά πυρά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Τίποτα δεν θα είχαμε μάθει αν δεν υπήρχε η ευρωπαία εισαγγελέας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)


































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442