Σε μήνυμα από την Πνύκα και λειτουργία στο ΟΑΚΑ κατέληξε ο ποντίφικας
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα ο Πάπας. Σύμφωνα με αυτό, θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, θα απευθύνει μήνυμα από την Πνύκα και θα τελέσει λειτουργία στο ΟΑΚΑ.
53
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα ο Πάπας. Σύμφωνα με αυτό, θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, θα απευθύνει μήνυμα από την Πνύκα και θα τελέσει λειτουργία στο ΟΑΚΑ.
Στις βασικές του γραμμές το πρόγραμμα του Πάπα έχει καθοριστεί, ωστόσο εκκρεμούν ορισμένες λεπτομέρειες, τις οποίες θα οριστικοποιήσουν οι απεσταλμένοι του ποντίφικα: ο καρδινάλιος Τούτσι και ο υπεύθυνος του πρωτοκόλλου κ. Μποκάρδο, οι οποίοι έρχονται την Τετάρτη στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, ο Πάπας θα φτάσει την Παρασκευή 4 Μαΐου στις 11:30 στο «Ελ.Βενιζέλος», όπου θα τον υποδεχτεί ο Κωστής Στεφανόπουλος. Ο ποντίφικας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Το μεσημέρι θα επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και αργότερα θα ξεκουραστεί στην κατοικία του πρέσβη του Βατικανού στην Αθήνα.
Στις 17:00 θα επισκεφθεί την Καθολική Αρχιεπισκοπή και στις 18:00 θα απευθύνει, από κοινού με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, μήνυμα στα ελληνικά και τα αγγλικά από την Πνύκα. Αργότερα θα επιστρέψει στην κατοικία του πρέσβη και θα δειπνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο, εφόσον εκείνος αποφασίσει να αποδεχτεί την πρόσκληση.
Η λειτουργία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο στις 08:00 και ο Πάπας θα την τελέσει στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ολυμπιακού Σταδίου, στο Μαρούσι. Αναμένεται να αναχωρήσει για το αεροδρόμιο στις 10:15.
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος την Τετάρτη, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος βρίσκεται σε δίλημμα για το αν θα πρέπει να αποδεχτεί τις προσκλήσεις που θα του απευθύνει ο Πάπας. Το περιβάλλον του κ. Χριστόδουλου φέρεται να τον πιέζει να αρνηθεί, ωστόσο ο ίδιος φαίνεται να φοβάται το διεθνή αρνητικό αντίκτυπο που θα είχε τέτοιο ενδεχόμενο για την Ελλαδική Εκκλησία.
Τα χρονικά περιθώρια για τις αποφάσεις δεν είναι μεγάλα, καθώς όλα τα εκκρεμή ζητήματα θα πρέπει να έχουν λυθεί έως την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία οι αντιπρόσωποι του Βατικανού θα συναντηθούν με την ειδική επιτροπή της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Χωρίς Tαβάρες η Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four, αμφίβολος και ο Άλεξ Λεν
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Ο πόλεμος του Τραμπ ανέβασε στο 3,8% τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023
- Ηλιούπολη: «Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω» – Σοκάρει το σημείωμα που άφησε πίσω της η μία 17χρονη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442