«Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ» η χείρα βοηθείας του κράτους στους πολίτες
«Κοινωνία της Πληροφορίας» ονομάζεται η ανώνυμη εταιρεία που αναλαμβάνει να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, με κύριο σκοπό την τεχνική και ηλεκτρονική υποστήριξη των έργων υποδομής, όπως ανακοίνωσε τη Μ.Τετάρτη η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου.
25
«Κοινωνία της Πληροφορίας» ονομάζεται η ανώνυμη εταιρεία που αναλαμβάνει να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, με κύριο σκοπό την τεχνική και ηλεκτρονική υποστήριξη των έργων υποδομής, όπως ανακοίνωσε τη Μ.Τετάρτη η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου.
«Σε λίγο διάστημα θα πρέπει να σταματήσει η κυκλοφορία οποιουδήποτε χαρτιού στο Δημόσιο και όλη η επικοινωνία θα πρέπει να γίνεται μέσω των δικτύων» τόνισε η κ. Παπανδρέου.
Η εταιρεία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της με την εφαρμογή τριών σημαντικών έργων υποδομής για το Δημόσιο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Μέσα στο 2002 η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και δήμοι, νομαρχίες και δημόσιες υπηρεσίες θα ενταχθούν στα προγράμματα, έχοντας αμφίδρομη επικοινωνία.
Όπως επισήμανε η υπουργός, με το πρόγραμμα κάθε ελληνόπουλο στο τέλος του χρόνου σε οποιοδήποτε σχολείο της χώρας θα έχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο Διαδίκτυο. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, επίσης, στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, για την οποία θα διατεθούν κονδύλια ύψους 300 δισ. δρχ. με στόχο τη διείσδυση των επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την ανάπτυξη των γνώσεων πληροφορικής στο εργατικό δυναμικό και την ίδρυση επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας.
Η νέα εταιρεία εντάσσεται σε ένα από τα 11 τομεακά προγράμματα του Γ ΚΠΣ και ειδικότερα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
- Βάγια Νέστορα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το κινητό που πέταξε ο 29χρονος κατηγορούμενος
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442