Οι γυναίκες γιατροί επιρρεπείς σε αυτοκτονίες
Λονδίνο: Οι γυναίκες γιατροί στη Βρετανία παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών από ό,τι οι άνδρες συνάδελφοί τους, αλλά και σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού της χώρας.
Λονδίνο: Οι γυναίκες γιατροί στη Βρετανία παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών από ό,τι οι άνδρες συνάδελφοί τους, αλλά και σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού της χώρας.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μελέτησαν τη συχνότητα αυτοκτονιών μεταξύ γιατρών που εργάζονταν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας από το 1979 έως το 1995.
Περισσότεροι από 220 γιατροί αυτοκτόνησαν το διάστημα εκείνο.
Αν και ακόμη δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό, οι εν λόγω επιστήμονες έχουν αποκαλύψει ότι οι γυναίκες αναισθησιολόγοι εμφανίζουν κατά επτά φορές μεγαλύτερη συχνότητα αυτοκτονιών από ό,τι οι άλλες ιατρικές ειδικότητες.
Οι γυναίκες ψυχίατροι διατρέχουν πέντε φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να φτάσουν σε σημείο να αυτοκτονήσουν και, γενικότερα, όσες εργάζονται σε επαγγέλματα που συνδέονται με χορήγηση θεραπείας καθίστανται συνήθως 3,5 φορές πιο ευάλωτες ως προς τον τερματισμό της ζωής τους.
«Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αυτοκτονίας στις γυναίκες γιατρούς, στους άνδρες όμως το αντίστοιχο ποσοστό εμφανίζεται μικρότερο και από αυτό στο συνολικό πληθυσμό της χώρας» επισήμανε ο καθηγητής Ψυχιατρικής Κέιθ Χιότον σε έρευνα που δημοσίευσε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Epidemiology and Community Health.
Σύμφωνα με το BBC, τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη στατιστική ανάλυση, ανοίγουν το δρόμο στους επιστήμονες για νέες έρευνες.
Σχολιάζοντας τα εν λόγω στοιχεία, ο καθηγητής Τζον Ασθον, ένας από τους εκδότες της ιατρικής επιθεώρησης όπου δημοσιεύονται, είπε ότι αυτό ίσως συμβαίνει επειδή οι γυναίκες είναι τελειομανείς, έτσι, όταν, κατά τις εκτιμήσεις τους, δεν βαίνουν όλα καλώς, γίνεται πολύ εύκολο να αναπτύξουν κατάθλιψη και να φτάσουν σε ακραία σημεία.
health.in.gr
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442