Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Νιώθω ασφαλής στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Νιώθω ασφαλής στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Ασφαλής αισθάνεται στην Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Νωρίτερα ο κ. Μπους έλαβε το Χρυσό Κλειδί της πόλης από το δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο.

35

Ασφαλής αισθάνεται στην Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Νωρίτερα ο κ. Μπους έλαβε το Χρυσό Κλειδί της πόλης από το δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Αμερικανού πρέσβη Νίκολας Μπερνς, ο κ. Αβραμόπουλος παρέδωσε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ το Χρυσό Κλειδί της πόλης των Αθηνών.


Κατά την προσφώνησή του ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι ο νέος ρόλος των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα σημαντικός αυτή την περίοδο. Ο ίδιος τόνισε ότι στο παρελθόν είχε ισχυριστεί, απευθυνόμενος στον νυν πρόεδρο Τζορτζ Ο. Μπους, ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συμπεριφέρονται και να κινούνται ως μία ταπεινή υπερδύναμη.


Από την πλευρά του ο κ. Μπους εξέφρασε την πίστη ότι ο γιος του θα είναι καλός πρόεδρος τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την Ευρώπη. Επίσης, εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να συνεργαστεί με τον τωρινό πρόεδρο, ο οποίος, όπως είπε, θα συνεχίσει με την επιτυχημένη ομάδα του Κόλιν Πάουελ και των συνεργατών του τις προσπάθειες που είχε ξεκινήσει ο ίδιος στη διάρκεια της δικής του θητείας.


Ο Μπους στο Προεδρικό Μέγαρο


Πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Αβραμόπουλο, ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.


Υποδεχόμενος τον κ. Μπους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος θα δώσει με την παρουσία του αίγλη στο συνέδριο του Economist.


Παρόντες στη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν η σύζυγος του κ. Μπους, Μπάρμπαρα, καθώς και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, με τη σύζυγό του.


Ερωτηθείς αν διαβλέπει σύντομα λύση στο Κυπριακό, ο κ. Μπους περιορίστηκε να χαμογελάσει, αναφέροντας ότι δεν θέλει να κάνει πολιτικές δηλώσεις. Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον πολύ ζεστό και ειλικρινή τρόπο με τον οποίο τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


«Σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα αισθήματα τα ενστερνίζεται και ο πρόεδρος των ΗΠΑ» ανέφερε ο κ. Μπους, για να προσθέσει ότι ο γιος του έχει βαθιά ριζωμένη στην καρδιά του την Ελλάδα. Επισήμανε το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και, σε ερώτηση αν αισθάνεται ασφαλής στην Ελλάδα, απάντησε «απολύτως». Σε άλλο ερώτημα σχετικά με την πιθανή παρουσία του στην Αθήνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, απάντησε θετικά.


Προσέθεσε, μάλιστα, ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά για την προετοιμασία των Αγώνων, και τόνισε ότι όλοι στις ΗΠΑ θεωρούν ότι η Αθήνα θα πετύχει άψογη διοργάνωση. «Είμαι 77 ετών» συμπλήρωσε χαριτολογώντας «και έτσι δεν θα μπορέσω να μετάσχω στους Αγώνες, αλλά σίγουρα θα βρίσκομαι εδώ για να τους παρακολουθήσω».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies