Την ενοχή του με ελαφρυντικά ζήτησε ο εισαγγελέας
Δεν εμφανίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο Τιερί Ρουσέλ για να απολογηθεί στις κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία εις βάρος των μελών του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση. Οι συνήγοροί του ανακοίνωσαν πως έπρεπε να φύγει για την Ελβετία για λόγους υγείας, ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του με ελαφρυντικά.
29
Δεν εμφανίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο Τιερί Ρουσέλ για να απολογηθεί στις κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία εις βάρος των μελών του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση. Οι συνήγοροί του ανακοίνωσαν πως έπρεπε να φύγει για την Ελβετία για λόγους υγείας, ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του με ελαφρυντικά.
Ο Ρουσέλ έφτασε το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα από το Παρίσι και συναντήθηκε με τους συνηγόρους του, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο Γάλλος δικηγόρος του, Ιβ Ρεπικιέ. Το πρωί αναχώρησε για τη Γενεύη και ο κ. Ρεπικιέ κατέθεσε στο δικαστήριο επιστολή του κ. Ρουσέλ, με την οποία ζητά συγγνώμη για τη νέα εσπευσμένη αναχώρησή του και εξηγεί ότι την περασμένη Τετάρτη γύρισε στην Ελβετία για λόγους υγείας.
«Ήθελα να είμαι παρών στη δίκη για να σας εξηγήσω τι συνέβη» τονίζει στην επιστολή του και αναφέρει ότι έπρεπε να επισκεφθεί το γιατρό του λόγω έκτακτου προβλήματος υγείας. Κατόπιν αυτού, το δικαστήριο, ύστερα και από σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, έκρινε περαιωμένη την αποδεικτική διαδικασία, ανεξάρτητα από το αν ο κατηγορούμενος δεν προσήλθε να απολογηθεί.
Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπως και πρωτόδικα, αλλά να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Στην αγόρευσή του υπήρξε ιδιαίτερα αυστηρός για τον κατηγορούμενο· αναφέρθηκε στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που είχε διατυπώσει ο κ. Ρουσέλ για τα μέλη του Ιδρύματος, μίλησε για το γάμο του με τη Χριστίνα Ωνάση και για τη διαθήκη που άφησε η τελευταία μετά το θάνατό της, αποκλείοντας από τη διαχείριση του Ιδρύματος Ωνάση το σύζυγό της.
«Εκείνος όμως δεν απογοητεύτηκε» είπε ο εισαγγελέας. «Έθεσε στόχους, ήθελε να έχει αυτός τη διαχείριση του Ιδρύματος και ενήργησε όπως ενήργησε, βλάπτοντας όχι μόνο τους άλλους αλλά και την ίδια του την κόρη» τόνισε.
Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Η απόφαση δεν αναμένεται πριν από το απόγευμα της Παρασκευής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
- Τουρκία: Συνελήφθη ο ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ
- Άρης: Κίνηση για τον Βασίλη Τολιόπουλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442