63

Σε διαγραφή των χρεών των ΚΑΕ και των ΠΑΕ προς το Δημόσιο προχωρά η Πολιτεία με ειδική διάταξη στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης. Το γεγονός σημαίνει πως επανασυστήνονται οι ΚΑΕ Αρης και ΠΑΟΚ και διαγράφονται τα υπέρογκα χρέη τους, που ανέρχονταν περίπου σε 12 δισεκατομμύρια δραχμές.

Όπως εξήγησαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, θα γίνει ειδική εκκαθάριση των δύο εταιρειών. Θα διαλυθούν, δίχως να κηρύξουν πτώχευση, και δεν πρόκειται να υποβιβαστούν, διότι το αγωνιστικό τμήμα τους θα ανήκει στους ερασιτέχνες ΠΑΟΚ και Αρη αντίστοιχα.


Τα χρέη τους προς το Δημόσιο δεν ρυθμίζονται, αλλά χαρίζονται.


Ακολούθως, θα προκηρυχθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επανασύστασή τους και η ΓΓΑ θα ορίσει το ποσό με το οποίο θα αγοράσουν τις ΚΑΕ οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.


Ωστόσο, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, το νομοσχέδιο θα απαιτεί την κατάθεση από τους επενδυτές εγγυητικής επιστολής -επιταγής δηλαδή- με την οποία θα εξασφαλίζεται η χρέωση της Πολιτείας, σε ενδεχόμενη επανάληψη των φαινομένων που έφεραν τις ΚΑΕ ΠΑΟΚ και Αρης στη σημερινή τους κατάσταση.


Ο νέος επενδυτής θα οφείλει να εξοφλήσει πλέον μόνο τα χρέη προς τρίτους, παλαιούς παίκτες και προπονητές δηλαδή, ή άλλα χρέη του αγωνιστικού τμήματος.


Όπως τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρότατες ποινές για τους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ και ΠΑΕ που θα έχουν οφειλές προς το Δημόσιο.


Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί μετά το Πάσχα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο