
Ο ΣΕΒΓΑΠ εγγυάται την ποιότητα του ελληνικού γάλακτος και συναφών προϊόντων
Αθήνα: Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το γάλα και τη βρουκέλλωση στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) διευκρινίζει ότι στα ελληνικά προϊόντα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Αθήνα: Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το γάλα και τη βρουκέλλωση στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) διευκρινίζει ότι στα ελληνικά προϊόντα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Συγκεκριμένα, ο ΣΕΒΓΑΠ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι:
– Η βρουκέλλωση ή μελιταίος πυρετός είναι ασθένεια που προσβάλλει τα ζώα. Ο μικροοργανισμός που την προκαλεί καταστρέφεται πλήρως από τη θερμοκρασία, με αποτέλεσμα η παστερίωση να καθιστά απόλυτα ασφαλή το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η παστερίωση εφαρμόζεται σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα στην Ελλάδα και μάλιστα είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
– Εδώ και αρκετά χρόνια, οι μεγάλες ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες έχουν αναλάβει με δική τους πρωτοβουλία και σημαντικές επενδύσεις την απόλυτη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων τους. Οι οργανωμένες βιομηχανίες γάλακτος διαθέτουν αποτελεσματικά συστήματα ελέγχου της υγείας των ζώων, της ασφάλειας του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, μέσω των οποίων εγγυώνται την υγεία των Ελλήνων καταναλωτών.
– Πέραν τούτου, οι κρατικοί φορείς παρακολουθούν ανελλιπώς την υγεία των ζώων και την ποιότητα του παραγόμενου νωπού γάλακτος, εφαρμόζοντας συστηματικά τα προτεινόμενα προγράμματα ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Ελβετία: Τρομοκρατική ενέργεια για την αστυνομία η επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό
- Εξαφανίστηκε 17χρονη από χώρο φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη
- Κουφονικολάκου για ΕΛΑΣ: Διαφανή τα οικονομικά και προσβάσιμα σε όλους – Ο κ. Γεωργιάδης να μας φέρει το φάκελο για τα χρέη των 530 εκατ. ευρώ της ΝΔ
- Νετανιάχου: Έδωσε εντολή στον στρατό του Ισραήλ να καταλάβει το 70% της Γάζας
- Πόσα μένουν στην τσέπη από έναν ετήσιο μικτό μισθό 100.000 ευρώ μετά τη φορολογία σε όλη την Ευρώπη; – Η ελληνική «περίπτωση»
- Η Πάρις δεν νιώθει υποχρεωμένη να μιλάει για τον πατέρα της, Μάικλ Τζάκσον

