Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας των γιατρών από την Παρασκευή
Δίωρες στάσεις εργασίας από τις 12:00 έως τις 14:00 πραγματοποιούν από την Παρασκευή οι γιατροί του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ζητώντας την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με ιατρικό προσωπικό.
Δίωρες στάσεις εργασίας από τις 12:00 έως τις 14:00 πραγματοποιούν από την Παρασκευή οι γιατροί του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ζητώντας την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με ιατρικό προσωπικό.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής, Πασχάλης Ασκητής, οι γιατροί διαμαρτύρονται για τη μη πρόσληψη νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού, γεγονός που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
Οι γιατροί καταγγέλλουν επίσης το υπουργείο Υγείας για «την ένοχη σιωπή του σχετικά με το μέλλον του ΕΣΥ στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου». Δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των νοσοκόμων τραυματιοφορέων, που ξεκίνησαν κινητοποιήσεις πριν από οκτώ εβδομάδες, ζητώντας την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, και προειδοποιούν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν επ αόριστον.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ