Εκμεταλλευτείτε τις παλιές, χρηματοδοτήστε τις νέες, λέει η κυβέρνηση
Στην παραχώρηση της εκμετάλλευσης τμημάτων των νέων και των υφιστάμενων εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Κορίνθου - Πατρών σε ιδιώτες προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, με σκοπό τη συγχρηματοδότηση από τους ενδιαφερόμενους της κατασκευής νέων εθνικών αυτοκινητοδρόμων.
55
Στην παραχώρηση της εκμετάλλευσης τμημάτων των νέων και των υφιστάμενων εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Κορίνθου – Πατρών σε ιδιώτες προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, με σκοπό τη συγχρηματοδότηση από τους ενδιαφερόμενους της κατασκευής νέων εθνικών αυτοκινητοδρόμων.
Την πρόθεση αυτή εκδήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νάσος Αλευράς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης την Τρίτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του νομοσχεδίου για τη μετατροπή του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας σε Ανώνυμη Εταιρεία.
Όπως τόνισε ο κ. Αλευράς, με το συγκεκριμένο μέτρο θα γίνει περισσότερο ελκυστική η συμμετοχή ιδιωτών στα νέα οδικά έργα, για τα οποία υπάρχει ουσιαστικά πρόβλημα χρηματοδότησης από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
Τη διαφωνία της στο μέτρο αυτό εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία, η οποία -μέσω του εισηγητή του κόμματος Αντώνιου Μπέζα- υποστήριξε ότι η εκχώρηση των εσόδων των διοδίων σε ιδιώτες πραγματοποιείται χωρίς να υπάρχει ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο και χωρίς να τίθενται ξεκάθαροι όροι στις αναθέτουσες αρχές και στους υποψήφιους κατασκευαστές.
Ο υφυπουργός, με τη σειρά του, απάντησε ότι σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υφίσταται σχετική νομοθεσία, τονίζοντας ότι με την αυτοματοποίηση και τη μηχανοργάνωση του συστήματος είσπραξης των διοδίων οι οδηγοί θα ελέγχονται κατά την είσοδο και την έξοδο από τους αυτοκινητόδρομους εάν κατέβαλαν ή όχι το ακριβές αντίτιμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τσαρλς Νταν μπαίνει στον κόσμο του Batman – Ολοκληρώνεται το παζλ για το sequel
- Νέο κεφάλαιο για την Apple με την αποχώρηση του Τιμ Κουκ – Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του
- Ιαπωνία: Τουλάχιστον έξι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό – Οι Αρχές προειδοποιούν για νέο μεγα-σεισμό
- Στο Ηράκλειο ο Κικίλιας: Οι λιμενικοί μας κάνουν τεράστια προσπάθεια για τη διαχείριση των μεταναστατευτικών ροών
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/4): Δράση με Παναθηναϊκό στη Euroleague και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Undeclared Work in Greece Remains Above EU Average
- Κέντρικ Ναν για Βεζένκοφ: «Παίρνει βοήθεια απ’ τους πορτοκαλί…» (pic)
- Μετρό: Οι 5 σταθμοί που θα κλείνουν από σήμερα νωρίτερα λόγω έργων – Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442