Διαστάσεις επιδημίας τα χλαμύδια στη Βρετανία
Λονδίνο: Προκειμένου να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χλαμύδια, την πιο διαδεδομένη ασθένεια από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, γιατροί στη Βρετανία ξεκινούν μεγάλη έρευνα. Ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ θα εξετάσει περίπου 18.000 άνδρες και γυναίκες, από 16 έως 39 ετών, για να διαπιστώσει αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Λονδίνο: Προκειμένου να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χλαμύδια, την πιο διαδεδομένη ασθένεια από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, γιατροί στη Βρετανία ξεκινούν μεγάλη έρευνα. Η επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ θα εξετάσει περίπου 18.000 άνδρες και γυναίκες, από 16 έως 39 ετών, για να διαπιστώσει αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Η τελευταία σχετική έρευνα είχε δείξει ότι ο αριθμός των περιπτώσεων με γενετήσια χλαμύδια στη Βρετανία ανήλθε από 32.371 το 1995 σε 56.855 το 1999.
Τα περισσότερα κρούσματα βρέθηκαν σε νεαρές γυναίκες, ενώ τέσσερις στις πέντε περιπτώσεις συνδέονταν με γυναίκες κάτω των 25 ετών.
Σχολιάζοντας τα εν λόγω αποτελέσματα, οι ειδικοί επισήμαναν ότι μέρος της δραματικής αύξησης οφείλεται στην αδιαφορία των νέων ανθρώπων.
Η έρευνα θα διαρκέσει δύο χρόνια και θα λάβουν μέρος ερευνητές από το Εθνικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών του Πανεπιστήμιου του Μπρίστολ.
Οι εθελοντές θα επιλεγούν τυχαία από 27 διαφορετικά επαγγέλματα σε συγκεκριμένες περιοχές της Βρετανίας και θα τους αποσταλούν τα δεδομένα της μελέτης προς απάντηση.
“Ελπίζουμε να απαντηθούν τα ερωτηματολόγια που θα στείλουμε και να λάβουν όλοι μέρος στην έρευνα, γιατί αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την ίδια τους την υγεία. Οι απαντήσεις θα μας βοηθήσουν να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να καταπολεμήσουμε τα χλαμύδια” δήλωσε ο ερευνητής δρ. Τζον Μάκλεοντ στο BBC.
Τα χλαμύδια εξαπλώνονται γρήγορα επειδή οι περισσότεροι φορείς δεν έχουν εμφανή συμπτώματα και δεν γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί.
Η έρευνα τέθηκε υπό την αιγίδα του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας.
Επιπλέον, με βάση την τελευταία ανακοίνωση από επιστήμονες των ΗΠΑ περί εξέτασης των γυναικών κάθε έξι μήνες, η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει νέους στρατηγικούς κανόνες για τη σεξουαλική υγεία.
health.in.gr
- Μύκονος: Γιωτ των 220 εκατομμυρίων ευρώ αγκυροβόλησε στην Ψαρρού – Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- Λίβανος: Στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Αούν – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ
- Σε εξέλιξη η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου ως προέδρου της ΚΟ του κόμματος
- Τροχαίο στο Ίλιον: Φορτηγό προσέκρουσε σε κολώνα – Διακοπή κυκλοφορίας
- Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου
- Μουντιάλ 2026: Θα απονείμει ο Τραμπ το τρόπαιο; Μπορεί, και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν γιουχαΐσματα
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442