
Αφοπλισμό συμφώνησαν οι αντιμαχόμενες πλευρές
Όλες οι εμπόλεμες πλευρές στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό δέχτηκαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία αφοπλισμού, αρχής γενομένης από τις 15 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Πέμπτης διπλωμάτες από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
31
Όλες οι εμπόλεμες πλευρές στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό δέχτηκαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία αφοπλισμού, αρχής γενομένης από τις 15 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Πέμπτης διπλωμάτες από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
«Συζητήσαμε σχετικά με την κατάλληλη ημερομηνία για τον αφοπλισμό και τελικώς συμφωνήσαμε για τις 15 Μαρτίου» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ζαν Νταβίντ Λεβίτ. Ο Γάλλος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι τότε οι παρατηρητές του ΟΗΕ θα είναι έτοιμοι να επιβλέψουν την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε δύο εβδομάδες.
Εκπρόσωποι των έξι χωρών και των τριών αντάρτικων κινημάτων που μάχονται στη ΛΔ του Κονγκό τα τελευταία δυόμισι χρόνια συγκεντρώθηκαν στον ΟΗΕ, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα στάδια της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9 Απριλίου
- ΗΠΑ: Η κατάρριψη των δύο μαχητικών από το Ιράν δοκιμάζει το αφήγημα της αμερικανικής αεροπορικής κυριαρχίας
- LIVE: Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός
- Η μυστική ζωή του Μάικλ Τζάκσον ως «Τζο», Μάρτυρα του Ιεχωβά – Για τη «σωτηρία της ψυχής»
- Ασύλληπτα χρήματα: Πόσα πήραν οι Μέσι, Ρονάλντο, Εμπαπέ και Βινίσιους για τη διαφήμιση της Lego (pic)
- Σύνοδος Πρυτάνεων: «Όχι» των φοιτητών σε ιδιωτικά ΑΕΙ και διαγραφές
