Ο χυμός μήλου ασπίδα κατά της καρδιοπάθειας
Λονδίνο: Ομάδα ερευνητών από το UC Davis School of Medicine διατείνεται ότι η καθημερινή κατανάλωση χυμού μήλων μειώνει την πιθανότητα καρδιοπάθειας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα φυτικά συστατικά που περιέχονται στο χυμό του φρούτου διασπούν την LDL (κακή) χοληστερόλη, η οποία ευθύνεται για τη δημιουργία αθηρωματικών πλακών, που οδηγούν στην αθηροσκλήρυνση. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Medicinal Food.
Λονδίνο: Ομάδα ερευνητών από το UC Davis School of Medicine διατείνεται ότι η καθημερινή κατανάλωση χυμού μήλων μειώνει την πιθανότητα καρδιοπάθειας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα φυτικά συστατικά που περιέχονται στο χυμό του φρούτου διασπούν την LDL (κακή) χοληστερόλη, η οποία ευθύνεται για τη δημιουργία αθηρωματικών πλακών, που οδηγούν στην αθηροσκλήρυνση. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Medicinal Food.
Η έρευνα, που διήρκεσε 12 εβδομάδες, πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 25 υγιών ανδρών και γυναικών. Οι μισοί εξ αυτών συμπεριέλαβαν στο καθημερινό διαιτολόγιό τους δύο μήλα ολόκληρα με τη φλούδα τους, ενώ οι υπόλοιποι έπιναν 336 γραμμάρια χυμού μήλου ημερησίως για έξι εβδομάδες.
Τις υπόλοιπες έξι εβδομάδες η ομάδα που έτρωγε μήλα άρχισε να πίνει χυμό και η δεύτερη ομάδα έκανε το αντίστροφο.
Σύμφωνα με το BBC, oι ερευνητές αποφάνθηκαν ότι ο χυμός μήλου καθυστερεί κατά 20% το χρόνο οξείδωσης της LDL, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων.
health.in.gr
- Σέμνη Καρούζου: Ένα μικρό «ευχαριστώ» διά χειρός Μανόλη Ανδρόνικου
- Νιγηρία: Έρευνες για κύκλωμα εμπορίας οργάνων μετά από φρικιαστική ανακάλυψη σε αστυνομική έφοδο
- Σαρωτικοί έλεγχοι στα ενοίκια «μαϊμού» των… 10 ευρώ το μήνα – Τι ψάχνει η ΑΑΔΕ
- Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Μυτιλήνης και Special Olympics Hellas
- «Διαρροή από εργαστήριο» ίσως έφερε την πανώλη των χοίρων στην Ισπανία
- Ολυμπιακός: Η παγωμένη «καλημέρα» από την Αστάνα ενόψει του αγώνα με την Καϊράτ (pic)
