Ο εφησυχασμός δεν μας ταιριάζει – Θέλουμε συνεχή ανανέωση
Την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου του ΠΑΣΟΚ στην επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας στα μέλη των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών που εκλέχθηκαν από τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο εφησυχασμός δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του κόμματος.
35
Την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου του ΠΑΣΟΚ στην επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας στα μέλη των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών που εκλέχθηκαν από τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο εφησυχασμός δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του κόμματος.
Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ είναι τα πολιτικά κύτταρα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και πρέπει να παραμένουν διαρκώς ενεργά, για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η πολιτική ηγεμονία του κόμματος σε μια εποχή προκλήσεων και θεμελιωδών αλλαγών.
Αφήνουμε στην αντιπολίτευση και στις δυνάμεις της συντήρησης την πολυτέλεια του εφησυχασμού, προσέθεσε, καλώντας τις Νομαρχιακές Επιτροπές να συμβάλουν ώστε να ενισχυθεί ο καθοριστικός ρόλος που έχει το ΠΑΣΟΚ στην εξέλιξη και την επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής.
«Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε πως δεν είναι κομήτης που περνά τυχαία από την ιστορία της Ελλάδας. Έχει ρίζες στους αγώνες του λαού για κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο. Συμπυκνώνει και υλοποιεί το κοινό όραμα γενεών για μια Ελλάδα καλύτερη. Αυτό γίνεται εφικτό με την πολιτική μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης την ανάγκη για μετεξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι αυτή είναι αναγκαία για να διατηρηθεί ακέραια στα χρόνια που έρχονται η διαχρονική φυσιογνωμία ενός κινήματος αλλαγής.
Προσδιορίζοντας το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός είπε ότι το κόμμα δεν αποδέχεται την κοινωνική και οικονομική στασιμότητα που οδηγεί στην κοινωνική ανισότητα, δεν αποδέχεται διαχειριστικές λογικές συντήρησης και καχεξίας ούτε τη συντηρητική ιδεολογία που καταδικάζει την Ελλάδα στο περιθώριο του διεθνούς γίγνεσθαι.
Τα μέλη των Επιτροπών, συνέχισε ο κ. Σημίτης, πρέπει να συμβάλουν ενεργά στην επίτευξη υψηλού επιπέδου οργάνωσης των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για διαρκή επίδειξη ανευθυνότητας και αντιπαράθεση χωρίς περιεχόμενο, πρόγραμμα, λύσεις και νόημα, πέραν της προσωπικής φιλοδοξίας των εκφραστών της.
Κ.Σκανδαλίδης: Θέλουμε φρέσκιες ιδέες
Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, ζήτησε από τα μέλη των Επιτροπών φρέσκιες ιδέες, στράτευση και πολιτική δράση. «Θέλουμε κόμμα ανοιχτό με οργανώσεις μάχιμες» τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.
Σχολιάζοντας τις αλλαγές που απαιτούνται στο ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, επισήμανε ότι η αλλαγή στο κυβερνών κόμμα δεν γίνεται σε κενό αέρος με εσωστρέφεια, με ομφαλοσκόπηση, με παράλληλες και ασύμπτωτες διαδρομές, με διάλογο κουφών, αλλά προϋποθέτει να είμαστε συνεχώς στο ρεύμα μιας νικηφόρας στρατηγικής, να έχουμε συνεχώς στα χέρια μας την πρωτοβουλία στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.
Προσέθεσε ότι για το διάδοχο ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όχι νέο σχήμα, όχι παρθενογένεση, όχι αντικατάσταση, αλλά ούτε άτολμο ρετουσάρισμα του υπάρχοντος κόμματος.
Ο κ. Σκανδαλίδης επισήμανε ότι όλοι έχουν χρέος συμμετοχής στην αλλαγή αυτή, και ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ του 2002 «δεν ξαναζεσταίνει κρύα φαγητά, όπως η διαρχία, ούτε μπορεί να αναπαράγει τα ίδια χαρακώματα».
Όσον αφορά στις αλλαγές που ζητούν κορυφαία στελέχη, ο κ. Σκανδαλίδης επανέλαβε ότι όλες οι προτάσεις θα τεθούν στο τραπέζι, βάζοντας όμως τώρα μπροστά αυτές που είναι ώριμες, που έχουν γίνει κοινή συνείδηση και συναντούν καθολική αποδοχή. Οι υπόλοιπες που δεν έχουν ωριμάσει θα συζητηθούν στην προσυνεδριακή περίοδο, από τις αρχές του φθινοπώρου.
Καταλήγοντας τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάρει κοινωνικές πρωτοβουλίες σε βασικούς τομείς, όπως η απασχόληση, το κοινωνικό κράτος και ο εθελοντισμός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»
- Μπορεί το Tinder να ξανακερδίσει τις γυναίκες;
- Εξπρές επιστροφές φόρου κάθε εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442