Αθωώθηκαν την Κυριακή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας οι 45 μαθητές που κατηγορούνταν ότι πρωτοστάτησαν σε καταλήψεις στα σχολεία τους το Δεκέμβριο του 1999.
Αθωώθηκαν την Κυριακή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας οι 45 μαθητές που κατηγορούνταν ότι πρωτοστάτησαν σε καταλήψεις στα σχολεία τους το Δεκέμβριο του 1999.
Οι μαθητές ήταν μέλη των 15μελών συμβουλίων του Ενιαίου Λυκείου Δοξάτου, του Ενιαίου Λυκείου Προσουτσάνης και του Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Δοξάτου.
Αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της κατάληψης των διδακτηρίων και της διακοπής λειτουργίας των μαθημάτων. Ο εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή του, επέρριψε έμμεσα ευθύνες για τις καταλήψεις περισσότερο στους καθηγητές και λιγότερο στους μαθητές.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).