Η Ελλάδα προσφέρει άσυλο στους διωκόμενους, δηλώνει το ΥΠΕΞ
Διέψευσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Πάνος Μπεγλίτης, τις πληροφορίες σχετικά με απελάσεις από την Ελλάδα δεκάδων Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων.
35
Διέψευσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Πάνος Μπεγλίτης, τις πληροφορίες σχετικά με απελάσεις από την Ελλάδα δεκάδων Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων.
Ο κ. Μπεγλίτης έκανε την παραπάνω δήλωση, όταν κλήθηκε να σχολιάσει ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ηλίας Καλλιώρας, σχετικά με απελάσεις από τη χώρα μας 150 Κούρδων και Τούρκων πολιτικών προσφύγων.
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ διέψευσε κατηγορηματικά τις σχετικές πληροφορίες, τονίζοντας ότι ο υπουργός ουδέποτε υπέβαλε τέτοιο αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές, αλλά ούτε έχει δεχτεί οποιοδήποτε παρόμοιο αίτημα από την πλευρά της Τουρκίας.
Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, η οποία θα προσφέρει πάντοτε άσυλο σε διωκόμενους, σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών νόμων, τόνισε. Προσέθεσε δε ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέπει δραστηριότητες στο εσωτερικό της, οι οποίες βλάπτουν τη διεθνή εικόνα της και παραβιάζουν την εσωτερική έννομη τάξη.
«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι για όσους προκαλούν προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι στο θεσμικό πλαίσιο της ελληνοτουρκικής συμφωνίας για τα θέματα ασφάλειας του πολίτη τα σχετικά ζητήματα ρυθμίζονται κατά τρόπο απολύτως σαφή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές την Τρίτη
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»
- Μπορεί το Tinder να ξανακερδίσει τις γυναίκες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442