Πρόγραμμα εργασίας έναντι τροφίμων θα εφαρμοστεί στη σεισμόπληκτη Ινδία
Πρόγραμμα εργασίας έναντι τροφίμων σχεδιάζει να εφαρμόσει σύντομα η κυβέρνηση της σεισμόπληκτης Ινδίας, εγκαταλείποντας το δωρεάν σιτισμό του ενός εκατομμυρίου άστεγων πολιτών. Παράλληλα, αρχίζει να οργανώνει την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο. Σύμφωνα με τις Αρχές, οι κατοικίες θα αρχίσουν να ξαναχτίζονται τον Απρίλιο.
53
Πρόγραμμα εργασίας έναντι τροφίμων σχεδιάζει να εφαρμόσει σύντομα η κυβέρνηση της σεισμόπληκτης Ινδίας, εγκαταλείποντας το δωρεάν σιτισμό του ενός εκατομμυρίου άστεγων πολιτών. Παράλληλα, αρχίζει να οργανώνει την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο. Σύμφωνα με τις Αρχές, οι κατοικίες θα αρχίσουν να ξαναχτίζονται τον Απρίλιο.
Την ώρα που οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να εντοπίσουν ζωντανούς κάτω από τα συντρίμμια φαίνεται να παίρνουν τέλος, η κυβέρνηση θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την εξασφάλιση τροφής, πόσιμου νερού και στέγης στους πληγέντες. Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι, εάν δεν εξασφαλιστεί ανθρωπιστική βοήθεια, οι άστεγοι θα μετοικήσουν.
Έως σήμερα η διανομή τροφής γίνεται δωρεάν, ωστόσο εκτιμάται πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς τα αποθέματα δεν αρκούν. Η κυβέρνηση, πάντως, έχει επικριθεί σφόδρα για το σύστημα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας. Κατηγορείται για γραφειοκρατία και διαφθορά. Σε ορισμένες περιοχές η βοήθεια δεν έφτασε ποτέ.
Το πρόγραμμα εργασίας έναντι τροφίμων έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν, σε ανάλογες καταστροφές που έχουν χτυπήσει τη χώρα. Ωστόσο, δεν σημείωσε πάντα επιτυχία, καθώς οι πολίτες αναφέρουν ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος, τους ζητήθηκε να μεταφέρουν πτώματα και εκείνοι απάντησαν ότι προτιμούσαν να παραμείνουν νηστικοί ή ότι δεν πληρώθηκαν.
Οι Αρχές αναφέρουν ότι έναντι οποιασδήποτε εργασίας μπορεί να αναλάβει ο καθένας, θα λαμβάνει σιτάρι σε πολύ φθηνή τιμή. Οι υπεύθυνοι του Παγκοσμίου Προγράμματος Σίτισης των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσαν ότι θα εφαρμόσουν ειδικό πρόγραμμα σίτισης, διάρκειας τεσσάρων μηνών και κόστους τεσσάρων εκατ. δολαρίων (ή περίπου 1,5 δισ. δρχ.). Τονίζουν ότι η πληγείσα επαρχία του Γκουτζαράτ αντιμετώπιζε ήδη σοβαρό πρόβλημα έλλειψης τροφίμων και το φονικό χτύπημα του σεισμού το επέτεινε.
Επίσης, εκπρόσωπος του γαλλικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα υποστήριξε ότι το πρόβλημα καθαρού πόσιμου νερού δεν είναι τόσο μεγάλο στα χωριά όσο στις μεγαλύτερες πόλεις, όπου καταστράφηκαν τα συστήματα ύδρευσης. Όσον αφορά στους φόβους για ξέσπασμα επιδημιών, διαβεβαιώνουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος, και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμφανιστούν στην πόλη Μπουτζ, η οποία επλήγη περισσότερο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μετά τα drone, ΗΠΑ και Ευρώπη ποντάρουν σε μη επανδρωμένα μαχητικά
- ΕΛΑΣ: Η κυβέρνηση παρατείνει τη θητεία των διοικήσεων των δικαστηρίων – Μήπως λόγω των πολλαπλών δικαστικών εκκρεμοτήτων της;
- Γιάννης Μαρίνος: Διαπιστώσεις με πόνο ψυχής
- O Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Θοδωρή Καλαμάτα
- Συναγερμός για φωτιά στην Κεφαλονιά – Ήχησε το 112
- Λήξη συναγερμού στον Πειραιά – Δεν εντοπίστηκε διαρροή αερίου
- Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί το Ιράν με πλήγματα σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές – Ακόμη και στην Τεχεράνη
- Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ στην Αυστρία έγινε αστυνομικό τμήμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/guilherme-stecanella-NT2jndF5Vpo-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442