Η χορήγηση αντιβιοτικών στα κοτόπουλα θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία
Βιέννη: Η συστηματική χορήγηση αντιβιοτικών στα κοτόπουλα καθιστά το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων και ειδικά των ασθενών ανθεκτικό στα φάρμακα, προειδοποίησαν την Παρασκευή Aυστριακοί γιατροί.
Βιέννη: Η συστηματική χορήγηση αντιβιοτικών στα κοτόπουλα καθιστά το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων και ειδικά των ασθενών ανθεκτικό στα φάρμακα, προειδοποίησαν την Παρασκευή Aυστριακοί γιατροί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Presse, αντιβιοτικά, όπως αυτά που παίρνουν οι άνθρωποι, χορηγούνται στα κοτόπουλα διαλυμένα στο νερό συνήθως λίγες ημέρες μετά την εκκόλαψή τους.
Η ποσότητα των αντιβιοτικών που χορηγούνται στα κοτόπουλα αντιστοιχούν πολλές φορές στην ποσότητα φαρμάκων που παίρνει ένας άνθρωπος για έναν ολόκληρο χρόνο, επισημαίνει ο καθηγητής Στέφαν Μπρέιγερ του Τμήματος Μολύνσεων και Χημειοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης.
Ο καθηγητής Ανοσολογίας Βόλφγκανγκ Γκράνινγκερ διευκρινίζει ότι στα νοσοκομεία παρατηρείται όλο και περισσότερο το φαινόμενο να αναπτύσσουν οι ασθενείς μεγάλη αντοχή στα ισχυρά αντιβιοτικά, γεγονός που υποχρεώνει τους γιατρούς να αυξάνουν τις δόσεις.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι πτηνοτρόφοι άρχισαν να χορηγούν στα πουλερικά αντιβιοτικά μετά το 1991, όταν ξέσπασε επιδημία σαλμονέλας. Ο βακτηριολόγος Γκέρχαρντ Φέιερλ από το Πανεπιστήμιο του Γκρατς επισημαίνει ότι η κατάσταση με τα κοτόπουλα πιθανόν να είναι χειρότερη από αυτή με τους χοίρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αυστριακοί, όσον αφορά στη διατροφή τους, έχουν στραφεί στην κατανάλωση κοτόπουλου μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την ασθένεια των “τρελών αγελάδων” και τα προβλήματα με τα αντιβιοτικά και τις ορμόνες στους χοίρους.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Η εμφάνιση της Σάρα Πόλσον στο Met Gala θέλησε να χλευάσει τον ακραίο πλούτο – Πέτυχε το αντίθετο
- Brain regain: Φορο-μπόνους για επιστήμονες που επιστρέφουν Ελλάδα – Η διαδικασία
- Ο Λανουά γλιτώνει την απολογία – Σκοτάδι και χάος στη διαιτησία
- Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον Κηφισό – ΄Ενας τραυματίας
- Η Κρήτη ανεβαίνει στην Αθήνα: 100 χρόνια από τη γέννηση του Κώστα Μουντάκη
- Άνδρος: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο – Σώοι και οι 9 ναυτικοί
- Η μουσική μπορεί να σε πάει από το στρες στη χαλάρωση μέσα σε λίγα λεπτά
- Νέα Ιωνία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω επισκευής σήραγγας στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442