Ο υπουργός Υγείας της Αλβανίας μιλά στο health.in.gr
Αθήνα: Πρόσκληση στον πρόεδρο του Ομίλου Ιατρικού, Γ.Αποστολόπουλο, για ευρύτατες επενδύσεις στο χώρο της υγείας στην Αλβανία απηύθυνε ο αρμόδιος υπουργός της γειτονικής χώρας Λέοναρντ Σόλις, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ιατρικό Διαβαλκανικό της Θεσσαλονίκης, στην οποία συνοδευόταν από κλιμάκιο 30 Αλβανών γιατρών. Ο κ. Σόλις μίλησε στο health.in.gr για την επικείμενη διμερή συνεργασία.
Αθήνα: Πρόσκληση στον πρόεδρο του Ομίλου Ιατρικού, Γ.Αποστολόπουλο, για ευρύτατες επενδύσεις στο χώρο της υγείας στην Αλβανία απηύθυνε ο αρμόδιος υπουργός της γειτονικής χώρας Λέοναρντ Σόλις, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ιατρικό Διαβαλκανικό της Θεσσαλονίκης, στην οποία συνοδευόταν από κλιμάκιο 30 Αλβανών γιατρών. Ο κ. Σόλις μίλησε στο health.in.gr για την επικείμενη διμερή συνεργασία.
health.in.gr: Πώς είναι η επίσκεψή σας στην Ελλάδα;
Λέοναρντ Σόλις: Είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Έχουμε πολλά προβλήματα στην Αλβανία και επιθυμούμε να συνάψουμε συμφωνία με την οποία θα ενθαρρύνουμε τόσο τον ιδιωτικό τομέα όσο και τον κύριο Αποστολόπουλο να επενδύσει στη χώρα μας, αρχικά με τη δημιουργία διαγνωστικού κέντρου.
health.in.gr: Είχατε λεπτομερείς συνομιλίες με τον κ. Αποστολόπουλο για αυτά τα σχέδια;
Λέοναρντ Σόλις: Όχι, ωστόσο με την επίσκεψη του κλιμακίου των επιφανών γιατρών της Αλβανίας θέλουμε να ενθαρρύνουμε αυτή την επένδυση, επειδή όλοι μας πιστεύουμε ότι το Ιατρικό Διαβαλκανικό είναι το καλύτερο νοσοκομείο της Ευρώπης.
Εξάλλου, ο κ. Αποστολόπουλος έχει έλθει δύο φορές στην Αλβανία, έχει συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό μας Ιλίρ Μέτα και είναι γνωστός στη χώρα. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να ενδυναμώσουμε τη δημόσια υγεία, αλλά παράλληλα και συμπληρωματικά προς αυτήν ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη της ιδιωτικής περίθαλψης.
health.in.gr: Πιστεύετε ότι οι διμερείς επενδυτικές σχέσεις θα είναι στενότερες στο άμεσο μέλλον;
Λέοναρντ Σόλις: Ναι. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που χρειάζεται να συζητήσουμε μεταξύ μας, καθώς η κατάσταση στην Αλβανία είναι πολύ διαφορετική από αυτήν της Ελλάδας και χρειαζόμαστε σοβαρούς επενδυτές. Ο κ. Αποστολόπουλος είναι σοβαρός επενδυτής, καταξιωμένος σε όλη την Ευρώπη και είμαστε όλοι μας ικανοποιημένοι από τις συνομιλίες.
health.in.gr: Εκτός από τη νοσοκομειακή περίθαλψη, συζητήσατε καθόλου με τον κ. Αποστολόπουλο το ενδεχόμενο ανάπτυξης ασφαλιστικής εταιρείας ή εκπαιδευτικών προγραμμάτων;
Λέοναρντ Σόλις: Θα θέλαμε να στείλουμε φοιτητές για ένα μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποκτήσουν την κατάλληλη τεχνογνωσία. Ο κ. Αποστολόπουλος θέλει ταυτόχρονα με το διαγνωστικό κέντρο να δημιουργήσει και μια ασφαλιστική εταιρεία, καθώς αυτήν τη στιγμή είναι αδύνατον για πολλούς πολίτες της Αλβανίας να έλθουν στην Ελλάδα για περίθαλψη.
health.in.gr: Καλύπτονται τα έξοδα νοσηλείας ασθενών που επιθυμούν να χειρουργηθούν στην Ελλάδα για καρδιολογικά ή νευρολογικά προβλήματα από τους ασφαλιστικούς φορείς της Αλβανίας;
Λέοναρντ Σόλις: Στην κρατική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προβλέπονται για όλους τους πολίτες εξετάσεις και χορήγηση φαρμάκων. Ο εθνικός ασφαλιστικός φορέας δεν καλύπτει προς το παρόν νοσοκομειακή περίθαλψη. Επομένως, όσοι έχουν ιδιωτική ασφάλιση μπορούν να νοσηλευτούν σε κλινικές στην Ελλάδα.
health.in.gr
- Παρήγγειλε από το εξωτερικό 8 κιλά κάνναβης μέσω ταχυδρομείου – Συνελήφθη 33χρονος
- Εντοπίστηκε στην Κυψέλη 13χρονη που είχε εξαφανιστεί – Συνελήφθησαν 3 νεαροί από την Αίγυπτο
- Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου ένα ακόμη sold out: Πόσα εισιτήρια απέμειναν για το παιχνίδι με τον Βόλο
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας
- «Φοβάμαι να σας πω…» – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο 22χρονων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
- Σοκ στην Βρετανία: Πρώην πολιτικός δηλώνει ένοχος για 48 κατηγορίες – Νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του