Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αποστέλλει ερευνητική ομάδα στο Κόσοβο
Γενεύη: Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα στείλει την επόμενη εβδομάδα στο Κόσοβο διερευνητική αποστολή που θα εξετάσει τις επιπτώσεις του εξαντλημένου ουρανίου και άλλων ουσιών που μπορεί να μολύνουν το περιβάλλον.
Γενεύη: Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα στείλει την επόμενη εβδομάδα στο Κόσοβο διερευνητική αποστολή που θα εξετάσει τις επιπτώσεις του εξαντλημένου ουρανίου και άλλων ουσιών που μπορεί να μολύνουν το περιβάλλον.
Τέσσερις ειδικοί από την υπηρεσία του ΟΗΕ θα παραμείνουν στο Κόσοβο για μία εβδομάδα και θα εξετάσουν τα κρούσματα καρκίνου και λευχαιμίας που έχουν καταγραφεί στο Κόσοβο, για να διαπιστώσουν αν υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων, η οποία “μπορεί να συνδέεται με την έκθεση σε εξαντλημένο ουράνιο ή σε άλλους τοξικούς παράγοντες”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Οργάνωσης. Η αποστολή λαμβάνει χώρα ύστερα από σχετικό αίτημα του τέως πολιτικού διοικητή του ΟΗΕ στο Κόσοβο Μπερνάρ Κουσνέρ.
Η αποστολή όμως δεν θα προχωρήσει και στην εξέταση των στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης που βρίσκονται στην επαρχία. “Οι ειδικοί μεταβαίνουν στο Κόσοβο για να εξετάσουν τις επιπτώσεις κυρίως στο περιβάλλον και κατά δεύτερο λόγο στην υγεία των ανθρώπων” δήλωσε ο συνεργάτης της ΠΟΥ Δρ Μάικλ Ρεπατσόλι. Τα συμπεράσματα της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ θα τεθούν υπόψη της δύναμης του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK).
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)



















![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442