Συνετρίβη νότια του Σουνίου το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ
Στη θαλάσσια περιοχή νότια του Σουνίου εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, που μετέφερε έναν καρδιοπαθή από την Πάτμο στην Αθήνα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω της κακοκαιρίας.
Στη θαλάσσια περιοχή νότια του Σουνίου εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, που μετέφερε έναν καρδιοπαθή από την Πάτμο στην Αθήνα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω της κακοκαιρίας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει στο Αιγαίο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, βρέθηκαν να επιπλέουν στη θαλάσσια περιοχή 12 μίλια νότια του Σουνίου συντρίμμια από το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.
«Εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για το συμβάν» επισημαίνει το 166 σε ανακοίνωσή του, και τονίζει ότι οι έρευνες συνεχίζονται.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι, με βάση τα ισχύοντα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα ερευνήσει άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ επέβαιναν οι:
– Αντόνιο Μπαγκάρι, Ιταλός κυβερνήτης
– Παναγιώτης Κοντοβέλης, συγκυβερνήτης
– Σοφία Μπεφώνη, γιατρός
– Γιώργος Λεβεντζώνης, νοσηλευτής
– Αγαπητός Βαρκάδος, ασθενής, 75 ετών, συνταξιούχος των ΕΛΤΑ, από την Πάτμο
Στις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων λαμβάνουν μέρος ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, τρία αλιευτικά και τα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία Εξπρές Αδωνις, Εξπρές Σαντορίνη και το Ταξιάρχης.
Τα τρία τελευταία πλοία ήταν από τα πρώτα που έλαβαν το επείγον σήμα του θαλάμου επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, και έσπευσαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της νησίδας Σαν Τζόρτζιο και των ακτών του Σουνίου.
Παράλληλα, στο ΥΕΝ έφτασε και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Ανδρέας Συρίγος, ο οποίος ανέλαβε το συντονισμό της επιχείρησης.