
Εξαρθρώθηκε μεγάλο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο Internet
Ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδικής πορνογραφίας στο Internet εξαρθρώθηκε την Τετάρτη από τη βρετανική αστυνομία. Περισσότερα από 107 άτομα συνελήφθησαν σε 12 χώρες και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το δίκτυο είχε εξαπλωθεί στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.
31
Ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδικής πορνογραφίας στο Internet εξαρθρώθηκε την Τετάρτη από τη βρετανική αστυνομία. Περισσότερα από 107 άτομα συνελήφθησαν σε 12 χώρες και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το δίκτυο είχε εξαπλωθεί στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.
Eπιπλέον, η αστυνομία κατέσχεσε περισσότερες από 750.000 φωτογραφίες περίπου 12.000 παιδιών που είχαν δημοσιευτεί στο Internet. Το λεγόμενο Wonderland Club -όπως ονομαζόταν το δίκτυο παιδικής πορνογραφίας- ήταν πολύ καλά οργανωμένο. Για να έχει κάποιος πρόσβαση στις ιστοσελίδες του, χρειαζόταν να γνωρίζει τρεις διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης. Για να γραφτεί μέλος του δικτύου, έπρεπε να στείλει τουλάχιστον 10.000 άσεμνες φωτογραφίες με πρωταγωνιστές ανηλίκους.
Όπως μεταδίδει το CNN, η βρετανική αστυνομία ανακάλυψε την ύπαρξη του Wonderland Club ύστερα από έρευνες Αμερικανών αστυνομικών, που διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον τρεις Βρετανοί ενέχονταν στο κύκλωμα. Πράγματι, επτά μέλη του Wonderland Club συνελήφθησαν στο Λονδίνο και ομολόγησαν την ενοχή τους.
«Μπορούμε απλώς να υποθέσουμε ότι το Wonderland Club ήταν ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδικής πορνογραφίας στο Internet. Όμως δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πόσα ακόμη δίκτυα υπάρχουν και αυτό πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση» ανέφερε ο Κρις Γουντ, ανώτερο στέλεχος της βρετανικής αστυνομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εσύ ξέρεις τι είναι η ακυροφοβία;
- Όταν το FOMO γίνεται υπαρξιακό: Η AI αλλάζει τους κανόνες
- Ο Τραμπ τα κάνει όλα λάθος με την Ευρώπη – Γιατί η Αμερική χρειάζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση;
- Η Σκάρλετ Γιόχανσον έζησε «άγρια» τη συναυλία των Cypress Hill
- «Κινούμενη άμμος» στη Γάζα – Ο πόλεμος στο Ιράν φέρνει τη Χαμάς ενώπιον μιας δύσκολης εξίσωσης
- Έρευνα PwC: Σε τι ελπίζουν και τι φοβούνται οι Έλληνες εργαζόμενοι



