51

Επιβεβαίωσε την Τετάρτη τη φημολογία που ήθελε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Ιωάννη Παύλο το Β να πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον ένας εκ των προσωπικών του γιατρών, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση της υγείας του 80χρονου Ποντίφικα.

Ο Ιταλός χειρουργός ορθοπεδικός, Τζιανφράνκο Φινέσκι, ο οποίος είχε χειρουργήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο το Β όταν είχε κάταγμα στο πόδι του το 1994, δήλωσε ότι ο 80χρονος Πάπας όντως πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για την κατάσταση της υγείας του.


«Κάθε φορά που ο Πάπας αναχωρεί για κάποιο ταξίδι ή παρουσιάζει σημάδια κόπωσης κατά τη διάρκεια κάποιας επίσημης τελετής, φοβάμαι γι αυτόν» ανέφερε ο Φινέσκι, όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA.


Ο προσωπικός γιατρός του Ποντίφικα επισήμανε ότι θα έπρεπε να τον συμβουλεύσει να ξεκουραστεί, ωστόσο συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο «θα ήταν μάταιο». Καταλήγοντας τόνισε ότι χωρίς τη βοήθεια του Θεού ο Πάπας δεν θα τα είχε καταφέρει τη χρονιά που πέρασε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ