62

Δεν θα μειωθεί η ποινή κάθειρξης που έχει επιβληθεί στον Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, τον επίδοξο δολοφόνο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β, αποφάσισε τουρκικό δικαστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet την Τετάρτη. Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί με αφορμή την αμνηστία που αναμένεται να χορηγηθεί σχεδόν στους μισούς κρατούμενους της χώρας.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η ποινή του Αγκτσά έχει ήδη μειωθεί βάσει νόμου περί αμνηστίας που είχε θεσπιστεί στο παρελθόν, απόφαση που αναμένεται να εφεσιβάλει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.


Ο Αγκτσά εκτίει ποινή δεκαετούς κάθειρξης για το φόνο του Αμπντί Ιπεκτσί, διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Milliyet, το 1979. Πρόσφατα καταδικάστηκε σε νέα κάθειρξη επτά ετών και δύο μηνών για ληστεία που είχε διαπράξει σε εργοστάσιο σόδας το 1979.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press