Ακίνδυνη η κατανάλωση βοοειδών υποστηρίζει καθηγητής νευρολογίας
Θεσσαλονίκη: "Η νόσος των τρελών αγελάδων" δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο με την κατανάλωση του μοσχαρίσιου κρέατος ούτε με την κατανάλωση κανενός είδους κρέατος, διότι μεταδίδεται κατά κύριο λόγο σε ομοειδή όντα και συνεπώς η κατανάλωση κρέατος είναι ακίνδυνη" διαβεβαίωσε σήμερα ο καθηγητής νευρολογίας του ΑΠΘ και μέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος παρακολούθησης της νόσου Σταύρος Μπαλογιάννης.
Θεσσαλονίκη: “Η νόσος των τρελών αγελάδων” δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο με την κατανάλωση του μοσχαρίσιου κρέατος ούτε με την κατανάλωση κανενός είδους κρέατος, διότι μεταδίδεται κατά κύριο λόγο σε ομοειδή όντα και συνεπώς η κατανάλωση κρέατος είναι ακίνδυνη” διαβεβαίωσε σήμερα ο καθηγητής νευρολογίας του ΑΠΘ και μέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος παρακολούθησης της νόσου Σταύρος Μπαλογιάννης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΑΠΕ και στο Σωτήρη Θεολογίδη, ο διευθυντής της A’ Nευρολογικής Kλινικής του Noσοκομείου της ΑΧΕΠΑ Σταύρος Μπαλογιάννης υποστήριξε ότι η συχνότητα εμφάνισης της νόσου στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι μία στα δέκα εκατομμύρια, σε ετήσια βάση.
Όσον αφορά στον τρόπο μετάδοσής της, ο καθηγητής είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικός και ισχυρίζεται ότι δεν μεταδίδεται με την κατανάλωση κρέατος, εφόσον το κρέας δεν έχει λοιμογόνο δράση. Η νόσος μεταδίδεται από είδος σε είδος, αλλά δεν μπορεί να κάνει υπέρβαση είδους κατά τη φυλογενετική κλίμακα, παρά μόνο “διαμέσου ενοφθαλμισμού εις την εγκεφαλική ουσία του δέκτη” είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μεταδοθεί από ζώο σε άνθρωπο.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Μοχάμεντ Τάρεκ (pic)
- Τροχαίο με μοτοσικλέτα στον Περιφεριακό Θεσσαλονίκης: Τραυματίστηκε σοβαρά ανήλικη συνεπιβάτης
- Πρώτη επιτυχής δοκιμή επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου από την Κίνα
- Δήμαρχος Κηφισιάς: Ο Βόρειος Τομέας δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένος ανάμεσα στη Λ. Κηφισίας και τον Κηφισό»
- Λεύκη: Από το στίγμα στις σύγχρονες θεραπευτικές δυνατότητες
- H τέλεια ληστεία των 11 λεπτών – Κοσμήματα αξίας 4,5 εκατ. δια χειρός Ρενέ Λαλίκ
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μπόνγκα (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)













































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442