Θανάσιμος ο τοκετός για 110.000 Iνδές το χρόνο
Αθήνα: Περισσότερες από 110.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό, δήλωσε την Τετάρτη στην Κάτω Βουλή ο υπουργός Υγείας της χώρας Α.Ράτζα.
Αθήνα: Περισσότερες από 110.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό, δήλωσε την Τετάρτη στην Κάτω Βουλή ο υπουργός Υγείας της χώρας Α.Ράτζα.
Όπως τόνισε ο υπουργός στην ομιλία του, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το ένα έκτο των θανάτων κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό σε παγκόσμιο επίπεδο, που φτάνουν ετησίως τους εξακόσιους χιλιάδες.
Ο Ινδός αξιωματούχος απέδωσε το φαινόμενο στη φτώχεια, την άγνοια, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα περίθαλψης στο νοσηλευτικό σύστημα της χώρας.
Την ίδια στιγμή η Unicef, σε έκθεσή της με τίτλο «Το Καθεστώς των Παιδιών στον Κόσμο», αναφέρει ότι περισσότερα από τα μισά παιδιά στην Ινδία γεννιούνται με μικρότερο βάρος από το κανονικό, ενώ τα παιδιά που πεθαίνουν κατά το πρώτο έτος της ζωής τους αντιπροσωπεύουν το 7%, επισημαίνοντας ότι το 1960 το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 14,7%.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Στον 69χρονο αγνοούμενο από την Επανομή ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)









































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442