Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο ρυθμίζει θέματα ανέλκυσης ναυαγίων.
Συγκεκριμένα, καθορίζονται θέματα σχετικά με την υποχρέωση του ιδιοκτήτη του ναυαγίου να ανελκύσει και να απομακρύνει εκτός λιμένος, διώρυγας ή διαύλου το ναυάγιο και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο οργανισμός που διαχειρίζεται τον λιμένα, τη διώρυγα ή το δίαυλο προς τον ιδιοκτήτη του ναυαγίου για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Επίσης, προβλέπονται η εκποίηση του ναυαγίου από τον οργανισμό, στην περίπτωση που η ανέλκυση δεν πραγματοποιείται από τον ιδιοκτήτη του ναυαγίου, η ανάθεση ανέλκυσης σε τρίτους και άλλα θέματα.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 23 Ιουλίου και η Παρασκευή 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.