71

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός από την κατάρρευση του τρούλου της υπό ανέγερση Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στο Περιστέρι. Νεκρός είναι ο 51χρονος Περικλής Λαμπρινός, ο οποίος καταπλακώθηκε μαζί με τους τρεις συναδέλφους του από τα συντρίμμια και, δύο ώρες αργότερα, ανασύρθηκε νεκρός από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Το ατύχημα συνέβη όταν η μπετονιέρα έριχνε το τσιμέντο της οροφής. Τα υποστυλώματα και η οροφή υποχώρησαν, καταπλακώνοντας τους τέσσερις από τους έξι εργάτες οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην οικοδομή. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια τους Παναγιώτη Ταχτατζή και Ιδμέρ και Φατμίρ Λουκάνι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.


Ο Περικλής Λαμπρινός όμως στάθηκε άτυχος, καθώς οι επίπονες προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ, που κράτησαν περισσότερες από δύο ώρες, είχαν, βέβαια, αποτέλεσμα, αλλά ο ένας από τους εργάτες ήταν ήδη νεκρός. Η αστυνομία συνέλαβε τον έναν από τους δύο εργολάβους και τον οδηγό της μπετονιέρας και αναζητεί τα ίχνη του δεύτερου εργολάβου και του πολιτικού μηχανικού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ