25

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να μπορεί κάποιος να γράψει το ΧΟ (Χριστιανός Ορθόδοξος) δίπλα στην υπογραφή του κατά την έκδοση ταυτότητας νέου τύπου. Η Αρχή ασχολήθηκε με το θέμα έπειτα από παράκληση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το οποίο εντόπισε το πρόβλημα ύστερα από διάφορα περιστατικά που έχουν συμβεί στην έκδοση καινούργιων δελτίων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, η Αρχή με αυτή τη νέα της απόφαση «κλείνει» κάθε δίοδο για όσους επιθυμούσαν να ξεγελάσουν τις Αρχές και να δηλώσουν το θρήσκευμά τους στα νέα δελτία αστυνομικής ταυτότητας.


Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι κανείς δεν μπορεί δίπλα στην υπογραφή του να προσθέτει ό,τι θέλει. Δεν μπορεί να σημειώνει με οποιονδήποτε τρόπο αν είναι χριστιανός ή μουσουλμάνος, άνδρας ή γυναίκα ή κάποιο άλλο στοιχείο της προσωπικότητάς του. Μάλιστα, η Αρχή παραθέτει στο σκεπτικό της για την εν λόγω απόφαση την άποψη του καθηγητή Γλωσσολογίας Γιώργου Μπαμπινιώτη για τον ορισμό της υπογραφής αλλά και την άποψη του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Σταθόπουλου ως καθηγητή Αστικού Δικαίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ