Επιτέλους νίκη για τον Παναθηναϊκό, 85-79 τη Σλάσκ για τη Suproleague
Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός στη Suproleague ύστερα από τρεις αγωνιστικές. Οι «πράσινοι», που πάλι δεν κατάφεραν να πείσουν για την ευρωπαϊκή τους εμφάνιση, επικράτησαν δύσκολα στο ΟΑΚΑ της πολωνικής Σλασκ με 85-79, ενώ είχαν βρεθεί να χάνουν ακόμη και με 15 πόντους, 40-55.
26
Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός στη Suproleague ύστερα από τρεις αγωνιστικές. Οι «πράσινοι», που πάλι δεν κατάφεραν να πείσουν για την ευρωπαϊκή τους εμφάνιση, επικράτησαν δύσκολα στο ΟΑΚΑ της πολωνικής Σλασκ με 85-79, ενώ είχαν βρεθεί να χάνουν ακόμη και με 15 πόντους, 40-55.
Κορυφαίος παίκτης και πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο αρχηγός της ομάδας Φραγκίσκος Αλβέρτης, που σημείωσε 22 πόντους και έδειξε ψυχραιμία σε δύσκολες στιγμές. Βελτιωμένοι ήταν όμως και οι Μπορντιρόγκα, Μίντλετον, που βοήθησαν επιθετικά.
Οι Πολωνοί, με μεγάλο… θράσος, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έπαιξαν το μπάσκετ που ήξεραν, χωρίς άγχος. Αντίθετα, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που δεν είχε περιθώρια άλλης ήττας στη διοργάνωση, και πάλι δεν έδειξε τον πραγματικό της εαυτό, εάν εξαιρέσει κανείς το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.
Έτσι, ξεκίνησε μένοντας πίσω στο σκορ με 18-23 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ το ημίχρονο έληξε με τη Σλασκ να είναι μπροστά με 38-43.
Στην επανάληψη οι «πράσινοι», αντί να τα παίξουν όλα για όλα, έκαναν παιδαριώδη λάθη και άφησαν ξανά τους Πολωνούς να επιβάλουν το ρυθμό τους. Εκείνοι το εκμεταλλεύτηκαν και προηγήθηκαν με 15 πόντους στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, με 40-55.
Με ένα όμως εκπληκτικό σερί 15-3, ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο 55-58 και βρέθηκε μπροστά στο σκορ πρώτη φορά στον αγώνα στο 29, με 60-59, που ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.
Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» δεν έχασαν το προβάδισμα, με εξαίρεση το 70-70 στο 35. Τότε, με σερί 11-2, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 81-72 και, ενώ απέμεναν μόλις δύο λεπτά, τα πάντα είχαν κριθεί και η νίκη με 85-79 έφερε την ανακούφιση στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 22 (2), Ρότζερς 11 (1), Τζεντίλε 4, Μποντιρόγκα 17 (2), Μπερκ 2, Μίντλετον 12, Καλαϊτζής 6 (2), Κοχ 3 (1), Ρέμπρατσα 6, Φώτσης 3 (1).
Σλασκ Βρότσλαβ: Κόστσιουκ 3, Μίλινιεκς 8 (2), Βόιτσικ 27 (1), Αντομάιτις, Σίλεμπακ 1, Ζιελίνσκι 1, ΜακΝολ 9, Τόμτσικ 16 (2), Αβίλιας 8, Μαρκς 6 (1).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Diamond League Ρώμης: Στη δεύτερη θέση ο Τεντόγλου (vid)
- Παίκτης της Βιλερμπάν ο Σιλβέν Φρανσίσκο
- Μανδάς: «Νομίζω ότι ήμασταν σε αρκετά καλό επίπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού» (vid)
- Ρέτσος: «Στόχος μας η συμμετοχή με την Εθνική σε μια μεγάλη διοργάνωση» (vid)
- Μήνυμα από Τεττέη και Τζόλη για νίκη με την Ιταλία (vid)
- Γιοβάνοβιτς: «Μας χρειάζεται λίγη ακόμα δουλειά, ίδιο σύστημα και με την Ιταλία» (vid)
- Τι κρατάει η Εθνική από το φιλικό στην Στοκχόλμη
- Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)




























































![CNN: Η φωτιά στο αεροπλανοφόρο Gerald Ford ήταν πολύ πιο σοβαρή από όσο άφησαν να εννοηθεί [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/photo-collage.png-315x220.png)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442