67

Δύο μόλις χρόνια μετά την επιμελημένη υπεκφυγή του Κλίντον να επισκεφθεί τη Νιγηρία, όπου τότε επικρατούσε δικτατορικό καθεστώς, ο πρόεδρος Κλίντον έπλεξε το Σάββατο το εγκώμιο της αφρικανικής χώρας, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να προειδοποιήσει για τους κινδύνους της εθνοτικής και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε επισταμένα στην έκταση της χώρας καθώς και στις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, υποστηρίζοντας ότι η Αμπούζα μπορεί να συνδράμει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου σε όλη τη Μαύρη Ηπειρο.


Πάντως, η επίσκεψη Κλίντον προκάλεσε μια μικρή κρίση στο εσωτερικό της Νιγηρίας, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος περιορίζει την περιοδεία του στον πετρελαιοπαραγωγικό νότο, αποφεύγοντας να συναντηθεί με τους τοπικούς ηγέτες του βορρά, όπου και έχει επιβληθεί ισλαμικός νόμος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters