29

Πυρά δέχεται την Τετάρτη η αστυνομία της Ισπανίας με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ένας αλλοδαπός από τη Γουινέα Μπισάου πέθανε αιφνιδίως τον περασμένο Μάιο, μία ημέρα μετά τη σύλληψη και την κράτησή του σε αστυνομικό τμήμα των Καναρίων Νήσων.

Πρόκειται για τον 32χρονο Αντόνιο Αουγκούστο Φονσέκα, ο οποίος συνελήφθη στις Καναρίους Νήσους όπου είχε μεταβεί για να επισκεφθεί συγγενικό του πρόσωπο, με την κατηγορία της διακίνησης ηρωίνης.


Αστυνομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο 32χρονος πέθανε γιατί έσπασαν μέσα στο στομάχι του τα σακουλάκια με την ηρωίνη που είχε καταπιεί για να τα κρύψει, αλλά η οικογένεια του νεκρού ανέφερε ότι το πρόσωπο και τα χέρια του έφεραν πολλά χτυπήματα.


Εξάλλου από τη νεκροψία προέκυψε ότι ο Φονσέκα πέθανε ύστερα από ξαφνικά, πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το λαιμό, ενώ δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών στο στομάχι του.


Η οικογένεια του νεκρού κατηγορεί την αστυνομία για δολοφονία και ζητά αποζημίωση ύψους 100 εκατ. πεσετών (200 εκατ. δρχ.).


Το παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας στις Κανάριες Νήσους εκφράζει με ανακοίνωσή του την έντονη ανησυχία του για το μυστηριώδη θάνατο του νεαρού αλλοδαπού μέσα σε αστυνομικό τμήμα και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα καλεί τον υπουργό Εσωτερικών να φέρει κατεπειγόντως το θέμα στη Βουλή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ