35

Μια δεύτερη ευκαιρία να συναντήσουν τους συγγενείς τους, που αποχωρίστηκαν λόγω του πολέμου στην κορεατική χερσόνησο, ενδέχεται να έχουν στα μέσα Σεπτεμβρίου οι 200 περίπου οικογένειες από τη Νότιο και τη Βόρειο Κορέα.

Αυτό ανέφερε το Σάββατο ο αρχηγός του Ερυθρού Σταυρού της Νοτίου Κορέας, εξηγώντας ότι οι διαδικασίες για μια δεύτερη επανασύνδεση των οικογενειών των δύο χωρών βρίσκονται ακόμα σε επίπεδο συζητήσεων.


Οι επανασυνδέσεις των οικογενειών πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ιστορικής συμφωνίας, που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις της Σεούλ και της Πιονγιάνγκ για την ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των διεσπασμένων οικογενειών.


Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα σε οικογένειες της Βορείου και Νοτίου Κορέας πραγματοποιήθηκε το διάστημα 15 έως 18 Αυγούστου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters