56

Μείωση κατά 100% παρουσίασαν οι καθυστερήσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο του Ελληνικού το φετινό Μάιο συγκριτικά με τα στοιχεία του αντίστοιχου μήνα του 1999, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα το Εθνος. Από τον αερολιμένα του Ελληνικού απογειώνεται (ή προσγειώνεται) πλέον ένα αεροπλάνο κάθε 1,5 λεπτό έναντι 3,5 λεπτών της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η αύξηση της κίνησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι της τάξεως του 20%, ενώ για τα διεθνή δεδομένα η μέση τιμή αγγίζει το 5%. Ετσι, μέσα σε ένα 24ωρο αιχμής πραγματοποιούνται περίπου 750 κινήσεις (απογειώσεις – προσγειώσεις) δηλαδή περίπου 25-35 ανά ώρα.


Παρά το συνωστισμό αεροσκαφών στον αττικό ουρανό και τους αεροδιάδρομους, δεν παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο του Ελληνικού το φετινό Μάιο. Για το λόγο αυτό, διεθνείς οργανισμοί, όπως ο Eurocontrol, η ΙΑΤΑ και οι Ενώσεις των Αερομεταφορέων, κατατάσσουν το Ελληνικό στις πρώτες θέσεις από άποψη παροχής υπηρεσιών.


Αύξηση της κίνησης παρουσιάστηκε κατά το τρίμηνο Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου του 2000 και σε τέσσερα ακόμη μεγάλα αεροδρόμια της χώρας (Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Ρόδου). Στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας η αύξηση της κίνησης στο τρίμηνο αυτό έφτασε το 19% συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ