Δεν κινδυνεύει από την ΕΕ η εθνική ταυτότητα της Ελλάδας, τονίζει ο Κ.Στεφανόπουλος
Την πεποίθησή του ότι η εθνική ταυτότητα της Ελλάδας δεν κινδυνεύει από την Ευρωπαϊκή Ενωση επανέλαβε το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, σε ομιλία του στο δημαρχείο της Δράμας, ύστερα από την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της μακεδονικής πόλης.
Την πεποίθησή του ότι η εθνική ταυτότητα της Ελλάδας δεν κινδυνεύει από την Ευρωπαϊκή Ενωση επανέλαβε το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, σε ομιλία του στο δημαρχείο της Δράμας, ύστερα από την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της μακεδονικής πόλης.
Η Ελλάδα δεν είναι μικρή χώρα ούτε γεωγραφικά ούτε πληθυσμιακά, όπως άλλα κράτη της ΕΕ, για παράδειγμα το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο κ.ά. τόνισε ο πρώτος πολίτης της χώρας, απαντώντας έμμεσα στις αντιευρωπαϊκές φωνές που ακούστηκαν με αφορμή το θέμα της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες αστυνομικές ταυτότητες.
Η ένταξη στην ΟΝΕ αναβαθμίζει σημαντικά την Ελλάδα, όχι μόνο από απόψεως οικονομικής αλλά και από απόψεως κύρους ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τη Δράμα με αφορμή την 87η επέτειο της απελευθέρωσής της από τους Βούλγαρους.
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιφυλάχθηκε θερμότατη υποδοχή από το λαό και τις Αρχές της πόλης, ενώ ο δήμαρχος Μαργαρίτης Τζίμας, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη, του επέδωσε αναμνηστικό μαρμάρινο γλυπτό.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων