Σε συνθήκες έσχατης εξαθλίωσης ζει το ένα τρίτο του πληθυσμού του πλανήτη
Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνδρες και γυναίκες διαθέτουν λιγότερο από ένα δολάριο (356 δρχ.) την ημέρα για να ζήσουν, όπως προκύπτει από το άκρως ανησυχητικό πόρισμα της φετινής έκθεσης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ΒΙΤ) για τις συνθήκες εργασίες στον πλανήτη.
Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνδρες και γυναίκες διαθέτουν λιγότερο από ένα δολάριο (356 δρχ.) την ημέρα για να ζήσουν, όπως προκύπτει από το άκρως ανησυχητικό πόρισμα της φετινής έκθεσης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ΒΙΤ) για τις συνθήκες εργασίες στον πλανήτη.
Ειδικότερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί. Σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού πασχίζει να επιβιώσει με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Το 30% των ενηλίκων είναι αναλφάβητο και στερείται πόσιμο νερό, ενώ το 30% των παιδιών, ηλικίας κάτω των πέντε ετών, είναι λιπόσαρκο.
Σύμφωνα με το ΒΙΤ, πάνω από το 40% των κατοίκων της κεντρικής Αφρικής και της νοτίου Ασίας υποφέρει από φτώχεια, και μάλιστα το σχετικό ποσοστό εξακολουθεί να αυξάνει.
Μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθμός του αναξιοπαθούντος πληθυσμού ανά τον κόσμο έχει αυξηθεί κατά 200 εκατ. ανθρώπους, κυρίως στην κεντρική Αφρική, στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, στην κεντρική και νοτιανατολική Ασία.
Η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες δεν απολαμβάνει την παραμικρή κοινωνική προστασία υπογραμμίζεται στην έκθεση.
Από τα 150 εκατ. ανέργους, που έχουν καταμετρηθεί επισήμως στον κόσμο, μόλις το ένα τέταρτο απολαμβάνει κάποιου είδους επίδομα ανεργίας και αυτό κατά κύριο λόγο ισχύει στις αναπτυγμένες χώρες.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.