Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
Αθώοι δηλώνουν τα 2 πρώην μέλη της Κου Κλουξ Κλαν για τη δολοφονία 4 κοριτσιών

Αθώοι δηλώνουν τα 2 πρώην μέλη της Κου Κλουξ Κλαν για τη δολοφονία 4 κοριτσιών

Δεν παραδέχτηκαν την ενοχή τους τα δύο πρώην μέλη της Κου Κλουξ Κλαν, τα οποία κρατούνται από την Τετάρτη με την κατηγορία ότι βοήθησαν τον Ρόμπερτ Τσάμπλις να τοποθετήσει τη βόμβα που σκότωσε τέσσερα μαύρα κορίτσια στις 15 Σεπτεμβρίου 1963 στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

72

Δεν παραδέχτηκαν την ενοχή τους τα δύο πρώην μέλη της Κου Κλουξ Κλαν, τα οποία κρατούνται από την Τετάρτη με την κατηγορία ότι βοήθησαν τον Ρόμπερτ Τσάμπλις να τοποθετήσει τη βόμβα που σκότωσε τέσσερα μαύρα κορίτσια στις 15 Σεπτεμβρίου 1963 στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα.

Ο 61χρονος Τόμας Μπλάντον και ο 69χρονος Μπόμπι Φρανκ Τσέρι παραδόθηκαν την Τετάρτη στην αστυνομία, αφού προέκυψαν εναντίον τους κατηγορίες για συμμετοχή σε ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που σημειώθηκαν τη δεκαετία του 1960 στην Αμερική με στόχο το μαύρο πληθυσμό.


Στις 15 Σεπτεμβρίου 1963 τέσσερα κορίτσια που βρίσκονταν μαζί με άλλους μαύρους μέσα σε εκκλησία της πόλης Μπέρμιγχαμ στην Αλαμπάμα βρήκαν το θάνατο, όταν εξερράγη βόμβα που είχαν τοποθετήσει μέλη της Κου Κλουξ Κλαν.


Ερευνες που διενεργήθηκαν αμέσως μετά τη βομβιστική ενέργεια κατέδειξαν ως υπόπτους τέσσερα άτομα, ωστόσο πέρασαν 14 χρόνια έως ότου να καταδικαστεί ο εγκέφαλος της επίθεσης, Ρόμπερτ Τσάμπλις, ο οποίος, τελικά, πέθανε στη φυλακή το 1985.


Οι αρχές μπόρεσαν να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες εναντίον τους, όταν συγγενείς του Μ.Τσέρι κατέθεσαν ότι τον έχουν ακούσει να παραδέχεται τη συμμετοχή τους στη βομβιστική ενέργεια.


Πάντως, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες και δηλώνουν πως σύντομα θα καθαρίσουν το όνομά τους ενώπιον όλου του κόσμου.


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ωστόσο, χαρακτήρισε θετική τη σύλληψη των δύο πρώην μελών της Κου Κλουξ Κλαν και επισήμανε πως δεν πρέπει να σταματήσουμε έως ότου λογοδοτήσουν όλοι όσοι ευθύνονται για το φρικιαστικό αυτό έγκλημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,Reuters

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
Cookies