Ενταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, λίγο πριν από τη συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη Μν.
Ενταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, λίγο πριν από τη συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη Μν.
Εξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί αρκετά μέλη εκκλησιαστικών οργανώσεων που φώναζαν συνθήματα κατά του συγγραφέα και του βιβλίου. Ο Μ.Ανδρουλάκης δεν παρευρισκόταν στη διαδικασία στην οποία τον εκπροσώπησαν οι συνήγοροι υπεράσπισής του. Ως μάρτυρες υπεράσπισης προσήλθαν για να καταθέσουν ο σκηνοθέτης Ν.Κούνδουρος, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλος και ο Ν.Παπανδρέου.
Εν τω μεταξύ, αναβλήθηκε την Τρίτη για τις 6 του ερχόμενου Ιουλίου η εκδίκαση επί της ουσίας της υπόθεσης του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη από το μονομελές πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης.
Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση λόγω της απουσίας των συνηγόρων της πλευράς του συγγραφέα που βρίσκονταν στην Αθήνα για την ανάλογη δίκη που διεξάγεται εκεί. Στο χώρο του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί σήμερα λιγοστά άτομα οπαδοί χριστιανικών και παραχριστιανικών οργανώσεων χωρίς όμως να δημιουργήσουν προβλήματα στη διαδικασία.
Το δικαστήριο έκρινε ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης θα διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή για απαγόρευση της πώλησης του βιβλίου στην εφετειακή περιφέρεια Θεσσαλονίκης (στους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας).
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions