Δευτέρα 06 Ιουλίου 2026
weather-icon 25o
Σύνηθες πρωτόκολλο συνεργασίας η αστυνομική συμφωνία με τις ΗΠΑ δηλώνει ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Σύνηθες πρωτόκολλο συνεργασίας η αστυνομική συμφωνία με τις ΗΠΑ δηλώνει ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Την άρνησή του να προχωρήσει σε αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο Βήμα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

55

Την άρνησή του να προχωρήσει σε αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο Βήμα.

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η αστυνομική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα είναι ένα πρωτόκολλο συνεργασίας, το οποίο δεν προβλέπει την ίδρυση κοινής ομάδας δράσης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κατέστησε σαφές ότι δεν συντρέχει λόγος να αυτονομηθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και να πάψει να υπάγεται στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.


Επισήμανε, ακόμη, ότι θεωρεί υπερβολική και άδικη την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, καθώς η εξίσωση της χώρας μας με άλλα κράτη, που εμφανίζουν πολύ υψηλότερα επίπεδα εγκληματικότητας, δίνει μία εσφαλμένη εικόνα για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί.


Ταυτόχρονα απέρριψε τις απόψεις, που διατυπώνονται από επιτελείς των ΗΠΑ, ότι δεν υπάρχει η αναγκαία πολιτική βούληση για την πάταξη της τρομοκρατίας. Τόνισε ότι το πρόβλημα είναι εσωτερικό και η αναγωγή του σε θέμα πολιτικό μέσα από την έκθεση εγείρει ανησυχίες για αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις των δύο χωρών.


Για απόπειρα να αναχθεί η τρομοκρατία σε πολιτικό θέμα, από την πλευρά των ΗΠΑ, κάνει λόγο και η Ελευθεροτυπία. Σε δημοσίευμά της, την Πέμπτη, αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ καθυστέρησαν σκόπιμα την υπογραφή της συμφωνίας αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να αλλάξουν ή να προσθέσουν νέους όρους.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας Τζέσι Χελμς, με επιστολή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ασκεί κριτική στο υπουργείο για την πιθανή ένταξη της Ελλάδας στο πιλοτικό πρόγραμμα εξαίρεσης βίζας. Ο ίδιος ζητεί την εξαίρεση της χώρας μας από το πρόγραμμα εξαιτίας της εικόνας που παρουσιάζει στο θέμα της τρομοκρατίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Ιουλίου 2026
Cookies