Εντοπίστηκε μεγάλο εργαστήριο ναρκωτικών στην Κορινθία
Ενα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια παραγωγής συνθετικών χαπιών στην Ευρώπη, που λειτουργούσε σε εργοστάσιο φαρμάκων και καλλυντικών στην Κόρινθο εντοπίστηκε τη Μ.Πέμπτη, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης Αστυνομίας, ΣΔΟΕ και υπουργείου Υγείας.
Ενα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια παραγωγής συνθετικών χαπιών στην Ευρώπη, που λειτουργούσε σε εργοστάσιο φαρμάκων και καλλυντικών στην Κόρινθο εντοπίστηκε τη Μ.Πέμπτη, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης Αστυνομίας, ΣΔΟΕ και υπουργείου Υγείας.
Το παράνομο εργαστήριο λειτουργούσε στην Κόρινθο σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο κτίριο εκτάσεως 200 τετραγωνικών μέτρων.
Κύριο ρόλο στην παρασκευή των συνθετικών χαπιών είχε ο Βούλγαρος Λαζάρ Φίλκοβ και σύμφωνα με την αστυνομία, συνεργάτες του ήταν οι Μανώλης και Νίκος Φρέστας, ιδιοκτήτες του εργοστασίου, καθώς και οι Παύλος Καραμπίνας, ηλεκτρολόγος, και Ιωάννης Σαριδάκης, ηλεκτρονικός.
Το εργαστήριο ήταν άρτια εξοπλισμένο με τεχνολογικό μηχανήματα εργοστασιακού τύπου και μπορούσε να παράγει καθημερινά δεκάδες χιλιάδες χάπια, τα οποία περιείχαν συνδυασμό ουσιών όπως η αμφεταμίνη, η καφεΐνη και η θεοφιλίνη.
Το παράνομο εργαστήριο φρουρείται μέχρι να γίνει η πλήρης καταγραφή και κατάσχεση του τεχνικού εξοπλισμού.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).