Παύσατε πυρ φέρεται να διατάζει ο πρόεδρος των Τσετσένων
Ο Τσετσένος πρόεδρος Ασλάν Μασχάντοφ φέρεται ότι δήλωσε την Πέμπτη πως διέταξε τις δυνάμεις του να σταματήσουν να μάχονται κατά των ρωσικών στρατευμάτων, προκειμένου να ευοδωθούν οι προσπάθειες για εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης στον Καύκασο.
Ο Τσετσένος πρόεδρος Ασλάν Μασχάντοφ φέρεται ότι δήλωσε την Πέμπτη πως διέταξε τις δυνάμεις του να σταματήσουν να μάχονται κατά των ρωσικών στρατευμάτων, προκειμένου να ευοδωθούν οι προσπάθειες για εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης στον Καύκασο.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κομερσάντ, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί την Παρασκευή, ο Μασχάντοφ δηλώνει επίσης ότι έχει διατάξει την απελευθέρωση των Ρώσων κρατούμενων που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών, ενώ επέμεινε ότι έχει τον πλήρη έλεγχο των ανταρτών που μάχονται στην αποσχισθείσα δημοκρατία.
Διέταξα τη μονομερή κατάπαυση του πυρός είπε ο Τσετσένος πρόεδρος στην εφημερίδα. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος σχεδίου για ειρηνική επίλυση, όπως μου έχει προταθεί από τη Μόσχα πρόσθεσε.
Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες μονάχα εάν ο Μασχάντοφ σταματήσει να αντιστέκεται συμβάλλοντας στην παράδοση των διοικητών των ανταρτών. Ωστόσο, το Κρεμλίνο έχει αμφισβητήσει την εξουσία και τη δύναμη επιρροής που έχει ο Μασχάντοφ επί των ανταρτών.
Στη συνέντευξή του, ο Μασχάντοφ έκανε αναφορά στα ονόματα των οπλαρχηγών Σαμίλ Μπασάγιεφ και (του αραβικής καταγωγής) Χατάμπ, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις τους κατά του Νταγκεστάν τον περασμένο Αύγουστο, ως πρόκληση εναντίον των Τσετσένων.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.