26

Ο γενικός γραμματέας της ΦΙΜΠΑ Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος συναντήθηκαν το πρωί της Τρίτης και συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης. Ο Γ.Βασιλακόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από τη διοργάνωση και χαρακτηριστικά ανέφερε: Η Θεσσαλονίκη έχει ετοιμαστεί πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε για αυτό το φάιναλ φορ, αν και χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες για να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Μας ενδιαφέρει το φάιναλ φορ να είναι μια πραγματική γιορτή του μπάσκετ.

O Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς θα παρουσιάσει, την Τετάρτη, το νέο όνομα και το νέο σήμα της Ευρωλίγκας που θα ισχύσουν από την περίοδο 2000-01. Θα ανακοινωθούν επίσης:


Τα κριτήρια συμμετοχής στη νέα Ευρωλίγκα.


Το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης.


Το συμβόλαιο για τη διανομή της τηλεοπτικής εικόνας.


Το new look της διοργάνωσης, όνομα και σήμα.


*Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ζώνης της FIBA Ερνέστο Σεγούρα ντε Λούνα. Αν και Ισπανός, δήλωσε ότι φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι ο Παναθηναϊκός.


*Με επτά πτήσεις από το Τελ Αβίβ ολοκληρώθηκε το πρωί η άφιξη των 1.200 οπαδών της Μακάμπι.


*Σε εννέα χώρες θα μεταδοθούν απευθείας οι αγώνες του 13ου φάιναλ φορ. Συγκεκριμένα, στο Βέλγιο, την Κροατία, την Κύπρο, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Λιθουανία. Εικόνα έχουν ζητήσει επίσης τηλεοπτικοί σταθμοί από την Πορτογαλία, τη Ρωσία, την ΠΓΔΜ, την Ιταλία και τη Συρία.


*Συνολικά, 212 είναι οι ξένοι δημοσιογράφοι που διαπιστεύθηκαν για το 13ο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Οι περισσότεροι προέρχονται από τις χώρες που εκπροσωπούνται στη διοργάνωση (33 Ισραηλινοί, 34 Τούρκοι, 46 Ισπανοί). Οι διαπιστευμένοι Ελληνες δημοσιογράφοι ανέρχονται σε 111.


* Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα τάξης ρυθμίστηκαν το πρωί, σε σύσκεψη που έγινε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ με επικεφαλής τον Ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ Ιωάννη Παναγόπουλο. Συνολικά, 1.000 αστυνομικοί θα επιβλέπουν το χώρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ