Ξαναρχίζει την κατασκευή οικισμών στο Γκολάν το Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ δήλωσε την Πέμπτη ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει την κατασκευή οικισμών Εβραίων εποίκων στα Υψίπεδα του Γκολάν, καθώς η Συρία εξακολουθεί να κρατά κλειστή την πόρτα για την ειρήνη όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ δήλωσε την Πέμπτη ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει την κατασκευή οικισμών Εβραίων εποίκων στα Υψίπεδα του Γκολάν, καθώς η Συρία εξακολουθεί να κρατά κλειστή την πόρτα για την ειρήνη όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αφότου η Συρία μάς έδειξε πως η πόρτα για την ειρήνη είναι κλειστή και οι πιθανότητες για επανάληψη των συνομιλιών είναι εξαιρετικά μικρές, το θέμα των οικισμών, που είχε για μήνες παγώσει, είναι τώρα έτοιμο να προχωρήσει ανέφερε ο Μπαράκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την επίσκεψη στο Ισραήλ του Κινέζου προέδρου, Ζιανγκ Ζεμίν.
Στη συνάντησή τους την Τρίτη στην Ουάσινγκτον ο Μ.Κλίντον και ο Ε.Μπαράκ είχαν αποφασίσει να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την παλαιστινιακή πλευρά.
Εξάλλου, αξιωματούχοι του στρατού του Ισραήλ ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα καθυστερήσουν την απελευθέρωση 13 Λιβανέζων κρατούμενων, οι οποίοι κρατούνται αιχμάλωτοι επί μία δεκαετία, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικό μέσο για πιθανή ανταλλαγή με αιχμάλωτους Ισραηλινούς στρατιώτες.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.